1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. BAL Ligi’nde Puansız Hafta
Kars Belediyesi'ne Operasyon

Kars Belediyesi'ne Operasyon

HDP yönetiminde bulunan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca ile 4 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı.

A+A-

Kars'ta HDP'lilere yapılan operasyonda gözaltına alınan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu 6 kişi İçişleri Bakanlığı tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. 

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca'nın da bulunduğu 21 kişi "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da olduğu, ikisi Kars İl Genel Meclis üyesi Halil Kan ve Suat Bayhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, Belediye Meclis üyesi Kaya Naki, Belediye Meclis üyesi Fahrettin Kaya ile Ömer Albayrak “örgüt üyeliği” gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen tebliğde, “Anayasanın 127’nci maddesinin 4’ncü fıkrası ile beş bin üç yüz doksan üç sayılı belediye kanunun 47’nci maddesi gereğince Kars belediye meclis üyelerinin geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırmasını müsaadelerinize arz edelim” denildi. 

Haberin öncesi...

KARS'TA HDP'YE OPERASYON

HDP yönetiminde bulunan Kars Belediyesi eşbaşkanı Şevin Alaca gözaltına alındı.

HDP'ye yapılan eş zamanlı operasyonla 25 Eylül'de gözaltına alınan Kars Belediye eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in ardından, kadın eşbaşkan Şevin Alaca ile birlikte bazı meclis üyelerinin ikametlerine polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kars'ta HDP'lilere yapılan operasyonda aralarında Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sabah (1 Ekim) saatlerinde Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Alaca'nın belediyeye getirilerek odasında arama yapıldı.

Ayrıca, yoğun güvenlik önlemi alan Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediyedeki aramaları sonlandırdı. 

Gözaltına alınan Eşbaşkan Şevin Alaca ile Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

HDP’lilerin “örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 1 kişi Ankara’da, 1 kişi de Ağrı Doğubayazıt’ta gözaltına alındı. Son gözaltına alınanlarla birlikte gözaltı sayısı 21 oldu.

kars-belediye-operasyon-3.jpg

kars-belediye-operasyon-4.jpg

GÖZALTINA ALINANLAR

  • Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca ile birlikte HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, Kars Belediye Meclis üyesi Kaya Naki, Kars Belediye Meclis üyesi  Fahrettin Kaya, Kars Belediye Meclis üyesi Ömer Albayrak, Kars İl Genel Meclis üyesi Suat Bayhan, Kağızman İl Genel Meclis üyesi Halil Kan, Dağpınar Belediye Meclis üyesi Hamdi Erkmen, Digor eski Belediye Eşbaşkanı Şengül Erkmen, Digor Belediye Meclis üyesi Hamit Taşdelen, Digor eski Belediye Meclis üyesi Reis Baykiz, Digor eski HDP İlçe Eşbaşkanı Zorba Başkutlu, Gazeteci Selda Manduz, İzzet Altig, Adem Karataş, Sabri Avag, Bülent Ağbaba, Hazal Ağadeve ve Medya Tağay gözaltına alındı.

BİLGEN İSTİFA EDECEĞİNİ DUYURMUŞTU

  • Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de 25 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “Kobani soruşturması” kapsamında gözaltına alınan HDP'li Kars Belediye Başkanı Bilgen, avukatları aracılığıyla, "Gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim" açıklaması yapmıştı. 
  • Kars Belediyesi Meclisi'ndeki HDP çoğunluğunun gözaltılardan ötürü etkileneceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler