Kars Belediyesi İşçiler İle UZLAŞTI

Kars Belediyesi 'İşçiler' İle UZLAŞTI

Kars Belediye'si, diğer kurumlara gönderilenlerin de içinde bulunduğu işçilerin birikmiş ikramiye ve maaşları için DİSK Genel İş Sendikası ile sözleşme imzalandı.

A+A-

Kars Belediye’si, diğer kurumlara gönderilenlerin de içinde bulunduğu işçilerin birikmiş ikramiye ve maaşları için DİSK Genel İş Sendikası ile sözleşme imzalandı.

KHA'nın haberinde, Torba Yasa kapsamında Kars Belediye’sinden diğer kurumlara gönderilen ve kalan işçilerin birikmiş ikramiyelerini ve maaşlarını yeni ücret üzerinden alacakları yönünde yapılan sözleşme işçileri sevince boğdu. “Başkan Bozkuş” sloganlarının atıldığı Meclis Salonu’nda tatlılar yenildi, davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Kars Belediyesi ile işçilerin bağlı bulundukları Genel İş Sendikası ile imzalanan ek sözleşme gereği 2011 yılı Eylül ayında Torba Yasa kapsamında 296 işçi Kars Milli Eğitim Müdürlüğü, Kars Emniyet Müdürlüğü gibi diğer kurumlara gönderilmişti. Bunun üzerine gönderilen işçilerle Kars Belediyesi arasında kavgalara varan tartışma ve sorunlar yaşanmıştı. Aradan geçen altı aylık zamanın ardından diğer kurumlara gönderilen 296, belediye de kalan 115 olmak üzere toplam 411 işçi ile sendika aracılığıyla imzalan ek sözleşme işçileri sevince boğdu.

Sözleşmenin ardından sevinçlerini davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutlayan işçiler, Belediye Meclis Salonu'nda Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile bir araya geldiler. Daha önce Başkan Bozkuş ile kavga deden işçiler bu kez “Başkan Bozkuş” sloganları atıp teşekkür ettiler. İşçiler sevinçlerinden davul-zurna eşliğinde halay çekerken Başkan Bozkuş ise bütün işçilere emeklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi ve işçilere tatlı ikramında bulundu.

Başkan Bozkuş, daha önce işçilerin ikramiye alacaklarını iki eşit taksite böldükleri, bir taksitini ödediklerini ve diğer taksitini de Nisan ayı içersinde ödeyecekleri söyledi. Bozkuş ayrıca işçilerin mahkemelik olan diğer iki alacaklarının da Nisan ayı içerisinde ikinci taksit ile birlikte ödeyeceklerini söylemesi üzerine coşku daha da arttı.

Meclis Salonu’nda toplanan işçilere seslenen Başkan Bozkuş, belediyeden ayrılan işçilerin Belediyenin ilk göz ağrıları olduğunu ve hepsinin kendisinden çok daha fazla hizmet ettiklerini vurguladı.

Bundan böylede her zaman kendilerini bütün sorunlarıyla yakından ilgileneceğini belirten Bozkuş, “Belediyeden geçtiğimiz yıl başka kurumlara gönderilen 296 işçi ve kalan 115 işi olmak üzere toplam 411 işçimizle bağlı bulundukları Genel İş Sendika aracılığıyla ek sözleşme imzaladık. Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı olarak Belediyemiz çalışanlarının alacaklarıyla ilgili olarak sendika ile ek protokol gereği daha önce Norm kadro yasası kapsamında beledieyden ayrılarak diğer kurumlara gönderilen ve belediyemizde kalan işçilerimiz bundan böyle yeni düzenlenecek bordro üzerinden maaşlarını alacaklar. Ayrıca mahkemelik olan alacaklarını da Nisan ayı içersinde ikramiye alacaklarının ikinci taksiti ile birlikte ödeyeceyiz. Kendilerine hayırlı olsun diyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.