Kars Belediyesi Bizi CEZALANDIRIYOR!

Kars Belediyesi Bizi CEZALANDIRIYOR!

Kars'ın Bülbül Mahallesi'nde oturan yurttaşlar, AKP'li Kars Belediyesi'nin kendilerini cezalandırdığını iddia ediyor.

A+A-

İlkbahar aylarının gelmesiyle birlikte, karların erimesi sonucu çamur deryasına dönen Kars'ın Bülbül Mahallesi'nde oturan yurttaşlar, AKP'li Kars Belediyesi'nin kendilerini cezalandırdığını iddia ediyor.

Dicle Haber Ajansı (DİHA)'nın haberine göre, Mahallerinin, genel seçimlerde BDP'ye oy verdiği için hizmetten yoksun bırakıldığını belirten mahalle sakinleri, Kürtlerin çoğunlukta olduğu mahalle ile diğer mahalleler arasında kıyaslama yaptı.

'Kars ölmüş ağlayanı yok'

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Naif Türkmen isimli mahalleli, bozuk olan yollar için defalarca belediyeye gittiğini, ancak "Yaz gelsin çaresine bakarız" cevabıyla geri gönderildiğini belirterek, "Bu yollarda ayakkabılarımız ve elbiselerimiz çamur içinde kalıyor. Eskiden yollarımız daha iyiydi, şimdi berbat durumdadır" diyerek, tüm mahallelinin durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Kars'ın tarihi güzelliklerini sıralayarak, yetkililerin halkın sesine kulak vermediğini söyleyen Türkmen, "Kars ölmüş ağlayanı yok. Seçilmişlerin halkının bu şekilde mağdur olmasına gönülleri razıysa hiç bir şey demiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

'Yaşamımızdan memnun olmak istiyoruz'

Sularının ne yazın ne de kışın akmadığını, çöplerin iki haftada bir toplandığını söyleyen mahalle sakinlerinden Türkan Kaya ise, salgın hastalık riski ile yaşadıklarını dile getirdi. Çamura gömülmüş mahallenin yolunu göstererek, "Yollarımız sürekli çamur içinde, ne kum dökülüyor ne de çakıl. Bu durumdan rahatsız olduğumuzu defalarca iletmemize rağmen kimse bizi dinlemiyor" dedi. Kasım Gül adlı yurttaş da, belediyenin sorumluluğunu yerine getirmediğini ifade etti. Belediyeden fazla bir şey istemediklerini dile getiren Gül, "Belediye başkanı bunları görüp düşünsün önümüzde yine seçim olacak, taleplerimiz karşılanmazsa başka birini seçeriz" dedi. Mahallelinin nüfusunun çoğunluğunu Kürtler oluşturduğu için hizmetin yapılmadığını savunan Ali Osman Kaya, "Seçimlerde BDP'ye fazla oy çıktığından mahalleye herhangi bir hizmet yapılmıyor. Belediye genel seçimlerden sonra Bülbül Mahallesi'ne hizmeti kesti, AKP'ye oy çıkan mahallelere çalışma yapıyor, ancak bu mahallede tık yok" diye konuştu.

'Hangi parti olursa olsun halka hizmet görevidir'

Genel seçimlerde AKP'ye oy verdiğini aktaran İbrahim Yıldız, Kürt oldukları için özellikle cezalandırıldıklarını ifade etti. "AKP, CHP, BDP, MHP hangi parti olursa olsun halka hizmetle görevlidir" diyen Yıldız, belediyenin görevini yerine getirmesini istedi. Halka hizmet için belediyelere para gönderildiğini, ancak bundan faydalanamadıklarını söyleyen Nurettin Yetkili de, "Kürtlere hizmet yapılmayacaksa nereye gideceğiz. Kars'ta Azerisi, Çerkezi, Terekemesi, Kürdü, Türkü birçok halka mensup kişiler var. Biz insanlığın peşindeyiz" diyerek, Kars'ta birlikte yaşayan halkların ortak değerlerini sıraladı.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Yılmaz, "Söylemler doğru değildir. Onlar seçim döneminde kaldı. Kısa sürede mahallede alt yapı çalışmaları başlatacağız. Asla böyle bir ayrımcılık yoktur" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.