1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta "Taşın Şiiri Ani" Sergisi
Kars Belediyesi 18 Yeni  Araç ALDI

Kars Belediyesi 18 Yeni Araç ALDI

Kars Belediyesi, bünyesine kattığı 18 yeni aracı kurban ve dualarla hizmete soktu.

A+A-

Kars Belediyesi, bünyesine kattığı 18 yeni aracı kurban ve dualarla hizmete soktu.

KHA'nın haberinde, Yeni alınan 1 greyder, 2 minibüs, 5 binek, 5 sıkıştırmalı ve 1 adet süpürgeli çöp aracı ve bazı beledeyilerce bağışlanan 4 araç için Temizlik Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törenin ardından kesilen kurban ve edilen dualar eşliğinde bayrak ve flamalarla süslenen araçlar trafiğe çıkarıldı.

Düzenlenen törende konuşan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden beri halka verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, Belediyenin özellikle temizlik araçlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şehrin öncelikli olarak alt yapısı üzeride çalıştıklarını belirten Bozkuş, “Göreve geldiğimizde de dediğimiz gibi makine parkımızın araç açından yetersiz olduğunu söylemiştik. Bu güne kadar da 18 adet aracımızı makine parkımıza kazandırdık ve ulaşım hizmetlerini güçlendirdik. Şimdi de 5 sıkıştırmalı, 1 süpürgeli çöp aracı, 1 greyder, 2 minibüs ve 5 binek araç aldık. Bu araçlarını belediyemize toplam maliyeti 1 milyon 250 bin lira tutuyordu. Fakat teşvik yasasından faydalanarak Hazine Müsteşarlığımızdan aldığımız destekle KDV ödemedik. Ayrıca Beykoz Belediye Başkanlığı Kars Belediyesi’ne bir kamyon ve bir de yarım otobüs hediye etti. Esenyurt Belediyesi de bir cenaze aracı, bir adette yarım otobüs belediyemize hediye etiler. Bu otobüsü ise Karsspor’un hizmetine tahsis ettik. Çöp araçlarının şehrimiz için çok büyük önemi var. Bu araçlar bu nedenle son derece önem arz ediyor. Yakın zamanda da asfalt işlerinde kullanmak için bir finişer, bir greyder, bir dozer, 2 adet silindir ve iki de kamyon almayı planlıyoruz. Çünkü asfalt tesislerimizin çok araç bakımında çok güçlü olması gerekiyor.”dedi.

ASFALT YAPIMINDA KARAYOLLARI ŞARTNAMESİNİ KULLANIYORUZ
Başkan Bozkuş, geçtiğimiz yıl il merkezinde yedi büyük caddeye dökülen asfaltın bozulmasın nedenlerine de bir kez daha açıklık getirdi.

Asfalt yapım işinde karayolları şartnamesini kullandıklarını belirten Bozkuş, “Geçtiğimiz yıl yedi büyük caddemizde asfalt çalışmaları başlattık. Bu yılda bu yollarda ki asfaltların son tabakasını atacağız. Öncelikli olarak şehrin altyapısını daha sonra da üst yapısı üzeride çalışacağımızı belirtmiştik. Geçtiğimiz yıl başladığımız asfalt çalışmalarında Karayolları şartnamesini kullanıyoruz. Yani karayollarımız asfalt döktüğü bir yolun üzerinden bir yıl boyunca tek bir araç bile geçirmezken bizim şehir içerisinde döktüğümüz asfaltın minder tabakasının üzerinde aynı gün araçlar geçmeye başladı. Bu da bozulmalara neden oldu. Biz asfaltın kısmen bozulacağını da biliyorduk. Ama önümüzde ki günlerde çalışmalarımıza yedine başlayacağız. Bundan sonra atacağımız asfaltlar ise yıllarca kullanılır hale gelecek.” diye konuştu.

Düzenlenen törene; Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un yanı sıra, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Arpaçay Koçköy Belde Belediye Başkanı Esat Aydın (MHP), AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti teşkilatı, Belediye meclis üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.