Kars Barajında Geri Sayım BAŞLADI

Kars Barajı'nda Geri Sayım BAŞLADI

Kars Ovası'nın bir bölümünü sulayacak, aynı zamanda elektrik üretecek Kars Barajı'nın, Nisan ayı sonlarında temeli atılacak.

A+A-

Kars Ovası’nın bir bölümünü sulayacak, aynı zamanda elektrik üretecek Kars Barajı’nın, Nisan ayı sonlarında temeli atılacak.

Yaklaşık 65 Milyon TL.’ye mal olacak ve Susuz, Arpaçay ve Akyaka kapsayacak olan Kars Barajı’nın devreye girmesiyle birlikte kentte sulu tarıma geçilecek.

Kars Barajı’nın Nisan ayı sonlarına doğru temelinin atılarak yapımına başlanması için artık geri sayım başladı.

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Barajı’nın devreye girmesiyle birlikte kentte sulu tarıma geçilebileceğini söyledi.

Kara; “ Bildiğiniz gibi Kars Barajı’nın temeli normal olarak 2010 yılı içerisinde atılacaktı. Ancak ihalesi yapılamamıştı. Baraj için 2010 yılı yatırım programında 6 bin 500 TL.’lik ödenekte gelmişti. Bu ödenekte kullanılmamıştı. Bu yıl kısmet olursa Kars Barajı’nın temelini Nisan ayı sonlarına doğru atacağız” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara, barajın tamamlanmasıyla birlikte il genelinde sebzecilik alanında çok büyük fırsatlar sağlanacağını kaydetti.
Kara; Kars’ta özellikle sebzecilik yapılması için bu barajında büyük önemi olacak. Sulu tarım yapılacak. Baraj kısmen Susuz ilçemizi Digor’un büyük bir bölümüne ve Kars topraklarının tamamını sulayacak. Karslılar sebzecilik alanını yönlendiği takdirde sebzecilik alanında büyük aşama kat edecektir. Bunun için Kars barajı çok büyük önem taşıyor. Bu proje hayata geçirilmesine sadece sayılı günler kaldı. Nisan ayı sonlarına doğru temelini hep beraber atacağımız barajın Kars’ın çehresini değiştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kars barajı için 2010 yılı için 6 bin 500 TL. Ayrılmış ve ihalesi yapılamadığı için bu ödenek kullanılmamıştı.

2011 Nisan ayı sonlarında temeli atılacak olan Barajın yaklaşık maliyeti 65 Milyon TL. Kars Barajı’nın tamamlanarak faaliyeti geçmesi halinde Kars’ın topraklarının büyük bir bölümü sulu tarıma açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum