1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta Tefecilik Operasyonu
Kars Barajı İnşaatında Ekmek PARASI

Kars Barajı İnşaatı'nda Ekmek PARASI

Kars Barajı İnşaatı'nda tünel kazısında görevli kepçe operatörü Veysel Gülağacı, ekmek parası için canı pahasına çalışıyor.

A+A-

Kars Barajı İnşaatı'nda tünel kazısında görevli kepçe operatörü Veysel Gülağacı, ekmek parası için canı pahasına çalışıyor.

Şanlıurfa doğumlu Adana’da ikamet eden Veysel Gülağacı, ülke genelinde yol, baraj, ocak tünellerinde çalışan binlerce işçiden sadece birisi.

İşinin zorluğuna rağmen ailesini geçindirebilmek için her saniye can korkusu taşıyan Gülağacı, firmanın aldığı önlemler, dikkati ve becerisiyle tünel çalışmasını sürdürüyor.

Gülağacı, “Yer altı olduğu için oldukça zor bir iş. Tehlike anında zemin zaten kendini belli ediyor ve bunu fark ettiğinizde hemen dışarı çıkıyorsunuz. Sonuçta önce can güvenliği, kendimiz ve arkadaşlarımızın güvenliği önemli. Tünel içinde alınan bilimsel önlemlerle zaten malzeme dökülmüyor. 12 yıldır bu işi yapıyorum. Memnun olsam da olmasam da mecburen ekmek parası. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım. Onlarla da tünelde çalışmam bittiğinde telefonla görüşüyorum,. Bana işimin zor olup olmadığını soruyorlar bende onlara zorluğundan söz etmiyorum. Çünkü üzülmelerini istemiyorum. 3 ayda bir zaten yanlarına gidip hasret gideriyorum. Tünelde iki vardiye çalışıyoruz. Ekmek nerede bir oradayız. Yer altı yer üste fark etmiyor. Ekzoz ve dinamit kokusu ister istemez bizi rahatsız ediyor. Yemek ve istirahat dahil günde 12 saat tünelde çalışıyoruz.” dedi.

Gülağacı ayrıca ailesine de, “Sizi seviyorum, sizi özlüyorum. Beni merak etmeyin. Burası iyi ve rahatım yerinde. Allah’a emanet olun.” Şeklinde selam gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.