1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars-Akyaka Tren Seferleri BAŞLIYOR
Kars-Akyaka Tren Seferleri BAŞLIYOR

Kars-Akyaka Tren Seferleri BAŞLIYOR

Kars-Akyaka arasındaki tren seferleri 14 Mayıs'ta başlıyor.

A+A-

Kars-Akyaka arasındaki tren seferleri 14 Mayıs'ta başlıyor. 68 koltuk kapasitesine sahip ray otobüsü, Akyaka-Kars arasında Şahnalar, Kurudere, Peldirvan, Başgedik, Yahniler ve Mezra olmak üzere 6 noktada duracak.

Ray otobüsünün Kars kalkışı saat 07.30, Akyaka'dan kalkışı ise 16.30 olacak. Akyaka-Kars arasında yolcu taşıma ücretlerinde bilet 3 TL, yüzde 20 indirimli olarak 2,50 TL olacak.

Kars Valisi Ahmet Kara, konuyla ilgili açıklamasında, daha önce Kars'tan Akyaka'ya banliyö treni olarak çalışan trenin çeşitli iddialar ileri sürülerek kaldırıldığını hatırlattı.

Devlet Demir Yolları ile uzun süredir konuyu görüştüklerini ifade eden Vali Kara, "Bu trenin Akyaka'ya ulaşması için uğraşıyorduk, hatta ben ısrarla sadece Kars-Akyaka arası değil, Akyaka'dan Sarıkamış'a kadar uzatılması gerektiğini istedim. Halen de iddia ediyorum ve halen ısrar ediyorum. Devlet Demir Yolları Genel Müdürü de bana, çok yakın bir gelecekte Sarıkamış ile Akyaka arasında bu trenin işleyebileceğini ifade etti." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.