1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. HDP, Seçim Startını Verdi
Kars Açık Cezaevinde Fidan DİKİMİ

Kars Açık Cezaevi'nde Fidan DİKİMİ

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, Çevre Orman Müdürlüğü tarafından bölgeye uygun görülen fidanlar, Kars Açık Cezaevi içerisine protokol üyeleri mahkûmlar tarafından dikildi.

A+A-

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, Çevre Orman Müdürlüğü tarafından bölgeye uygun görülen fidanlar, Kars Açık Cezaevi içerisine protokol üyeleri mahkûmlar tarafından dikildi.

Ağaç dikme törenine Vali Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Çevre ve Orman İl Müdürü İsmail Ersoy, Defterdar Hanifi Eraslan, İl Müftüsü İlyas Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan ve çok sayıda daire amiri katıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürü İsmail Ersoy ağaç dikme tekniği hakkında bilgiler vererek ilk ağıcı dikti.
Cezaevi mahkumlarınca açılarak dikime hazır hale getirilen çukurlara da Kars Protokolü fidan dikerek destek verdi.
Vali Ahmet Kara fidanı, Çevre Orman Müdürünün gösterdiği tekniklerle dikerken, ağaç dikmenin insan hayatı için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.
Vali Kara, “Kars’ta bilindiği üzere ağaç dikme konusunda son yıllarda büyük çalışmalar yapılmaktadır. Orman İl Müdürümüz İsmail Ersoy Türkiye de bu başarıları çerçevesinde sayılı müdürlerimizden. Kendisine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi Kars’ın topraklarının yüzde 4’ü orman, eskiden bu toprakların hemen hemen her tarafı ağaçlıkmış hatta yaban hayvanları ormanda Kars’tan Gürcistan’a, Azerbaycan’a kadar giderlermiş bunu büyüklerimizden bilgi sahibi olan insanlardan öğrendik bu nedenle bu toprakları ağaçlandırmak bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.
Vali Kara, ormanların tükenmesinde erozyon ve kuraklığın yanı sıra bölgede yaşanan savaşların da büyük rol oynadığına dikkat çekerek, ağaç dikme konusunda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in Hadis-i Şerif’inde belirttiği “Kıyamet koptuğunu görseniz, elinizde bir fidan var ise onu dikin” sözünü hatırlattı.
Cezaevlerinde artık işletmelerin oluştuğunu söyleyen Kara, “Bu durum karşısında hem mahkumlarımız çalışarak bir takım faydalar elde ediyorlar hem de halkımız faydalanmış oluyor. Dolayısıyla bu çalışmadan dolayı Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar da 2010 yılında faaliyete geçen Kars Açık Cezaevinin 2011 yılında fidan dikiminde kendisine destek veren Başta Vali Ahmet Kara, Çevre ve Orman Müdürü İsmail Ersoy olmak üzere tüm daire amirlerine teşekkür etti.
Yazar, “Amacımız mekanlarımızı güzelleştirmek, amacımız Kars’ı güzelleştirmek ve daha yeşil hale getirmektir. Bizim hedefimiz 10 bin fidan dikmek ve çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.