1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da Korkutan Yangın
Karayolları Aracı İneklere ÇARPTI

'Karayolları Aracı' İneklere ÇARPTI

A+A-

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde karayollarına ait bir aracın inek sürüsüne çarpması sonucu bir kişi yaralandı. Araçta meydana gelen yangının kısa sürede söndürülmesi ise olası faciayı önledi.

Edinilen bilgilere göre; Kars’tan Erzurum istikametine gitmekte olan Cemil Kara yönetimindeki Karayollarına ait 06 LİB 36 plakalı araç, Sarıkamış’ın Alisofu Köyü mevkiinde inek sürüsüne çarptı.

Kazada şoförün yanında bulunan Karayolları çalışanlarından Sedat Yavuz hafif şekilde yaralandı. Kazanın ardından şoför Kara, 110 itfaiye ve 112 ilk yardımı arayarak kazayı bildirdi ve yardım istedi. 

Olay yerine kısa sürede gelen Sarıkamış Belediyesi’ne bağlı 110 İtfaiye ekipleri yangını söndürerek olası bir faciayı önledi. Bir süre 112 servisini bekleyen yaralı Sedat Yavuz Karayollarından gelen araçla Sarıkamış Devlet Hastanesine götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralı Yavuz’un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İnek sürülerinin karayolundan kontrolsüz bir şekilde geçtiğini belirten araç şoförü Cemil Kara, Kars’ın Selim ilçesinden gelen 112 servisine, “olay yerine geç geldikleri” ni iddia ederek, “günaydın iyi ki geldiniz” diye sitem etti.

Çobanlar Seyithan ve Habip Tunç, “Hayvanlarımızı otlattıktan sonra köyümüze götürüyorduk. Araç çok süratli olduğu için kaza oldu. Biraz yavaş gelseydi ve az sağdan gitseydi kaza olmazdı. Dört ineğimize çarptı. İneklerin ikisi ağır yaralandığı için telef olmasınlar diye kaza yerinde boğazlarını kesmek zorunda kaldım ” dedi.

Olay yerine gelen Sarıkamış Bölge Trafik ekipleri güvenlik tedbirleri alırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.