1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kaybolan 30 Büyükbaş Hayvan Bulundu
Karadenizlilerden Bozkuşa ZİYARET

Karadenizlilerden Bozkuş'a ZİYARET

Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kars Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

A+A-

Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kars Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret etti.

2010 yılı Aralık ayında kurulan dernek hakkında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a bilgiler veren Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmi Kocaoğlu, derneğin kuruluş amacına dikkat çekti. Kocaoğlu, “Derneğimizin kuruluş amacı ayrım gözetmeden eğitim, kültür, sosyal sorumluluk bilinci, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, Kars ilimizin sosyal ve ekonomik düzeyini düzeltmeye katkı sağlamak, kültürel değerlerin korunmasına, tanıtılmasına destekte bulunmak adına çalışmalar sürdürmek ve kardeşlik duygusunu pekiştirmektir.” dedi.

Dernek Başkanı Kocaoğlu, “Derneğimizin üyelerine yönelik kahvaltı, piknik programları ve yemek gibi sosyal ortamlar oluşturmaktayız. Her yıl geleneksel olarak ‘Karadenizliler Gecesi’ düzenliyoruz. Düzenlediğimiz geceye davet ettiğimiz misafirlerimizin yarısı Karslı hemşerilerimizdir. Yöremizin sanatçıları da hem Kars’a ait, hem de yöremize ait türküler söyleyerek birlik ve beraberliğimize katkı sunmaktadırlar. Düzenlediğimiz bu gecelerin amacına ulaştığını düşünüyoruz, çünkü Karslı hemşerilerimizin maddi ve manevi yönden büyük destekleri oluyor ve gecelerimize büyük bi istekle katılmaktadırlar. Derneğimizin bayan üyelere yönelik çalışmaları da mevcut. Yönetim Kurulu üyelerimizden 2 bayan arkadaşımız ayda 1 kez toplantı düzenleyerek, Kars ilimizin sorunlarıyla alakalı fikir alışverişinde bulunarak bizlere yansıtmaktadırlar. Tabi ki bayanlarımızın düşünceleri bizler için çok önemli.” şeklinde konuştu.

“Dernek faaliyetlerimiz içerisinde önümüzdeki yıllarda öğrencilere burs imkanı sağlanacak ve Karslı hemşerilerimizin çocukları üniversiteye Karadeniz bölgesine gittikleri zaman, orada karşılaşacakları sorunlar ve sıkıntıları gidermek adına yardımcı olacak çalışmalar yürütülecek.” diyen Kocaoğlu Kars’ın sahip oldukları değerleri tanıtmak adına Karadeniz bölgesinde de dernek olarak stantlar açarak katkı sağlayacaklarını ifade etti.

“Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulunu çalışmalarından ve yaklaşımından dolayı tebrik ediyorum.” diyerek, “Diğer dernekler gibi bütün sivil toplum kuruluşlarının Kars’ın gelişmesi, kalkınması, soysal ve kültürel faaliyetler noktasında da iyi bir duruma gelmesi için gördüğüm kadarıyla ana tüzük noktasında bir takım vurgularınız var. biz bu anlam içerisinde göstermiş olduğunuz bu duyarlılık, konulara eğilim içerisinde olmanız bizleri oldukça mutlu ediyor. Kars’ta yaşayan Karadenizli de olsa, Karslı da olsa aynı. Önemli olan ortak paydamız Kars’ın gelişmesidir. Burada amaç belli, amaç bağcıyı dövmek değil, hep birlikte üzüm yemektir. Bu şehrin gelişmesi ve kalkınması noktasında önerileriniz, görüşleriniz çok önemli. Sonuçta her ne kadar Karadenizli olsak da buranın ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz, havasını teneffüs ediyoruz. Dolayısıyla bu durumda bir Karslı kadar buraya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu duygu düşünceler içerisinde olmanız, bu anlam içerisinde bizi ziyaret etmeniz bizi fazlasıyla memnun kılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Bozkuş’a Karadeniz’in sembolü haline gelen kemençe hediye etti. Başkan Bozkuş ise hediye için teşekkür ederek, Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı’na plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.