1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. HDP’li ‘Eşbaşkan’a Mazbatası Verilmedi
Karabağ ve Çatağ Köyleri BARIŞTI

Karabağ ve Çatağ Köyleri BARIŞTI

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Karabağ ve Çatağ köyleri arasında 8 yıl önce başlayan kan davası, barış ile sonuçlandı.

A+A-

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Karabağ ve Çatağ köyleri arasında 8 yıl önce başlayan kan davası, barış ile sonuçlandı.

BDP Kars İl Örgütü’nün düzenlediği barış yemeğinde bir araya gelen köylüler, İlçe merkezinde kurulan çadırda Kuran-ı Kerim’e el basarak barıştılar.

Barış buluşmasına, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Parti meclis üyeleri, BDP il genel meclis üyeleri, BDP Kars İl Eş Başkanları Şerafettin İldirim, Nuriye Erkmen, BDP Kars il ve ilçe örgütü yöneticileri, bölge belediye başkanları, köy muhtarları ve aralarında kan davası bulanan iki köyden çok sayıda kişi katıldı.

Okunan mevlidin ardından aralarında kan davası bulunan taraflar, Kuran’ı Kerim’e el bastıktan sonra kucaklaşarak barıştı.

Kucaklaşmanın ardından BDP Kars İl Başkanı Şerafettin İldirim, yılardır iki köy arasında adeta kangrene dönüşen kan davasının Kuran-ı Kerim’e el basarak çözülmesinde emeği geçenlere partisi adında teşekkür etti. İldirim, iki köy arsında yaşanan dostluk ve akrabalık ilişkilerinin yeniden başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, bir daha bu gibi üzücü olayların bölgede ve ülke de yaşanmaması temennisinde bulundu.

DİGOR HALKI İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Daha sonra söz alan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise iki aile arasında yılardan beri süre gelen kan davasının barış ile sonuçlanmasını nedeniyle, bu günün Digor halkı için tarihi bir gün olduğunu belirterek mutluluğunu dile getirdi.

Yıllardan beri tek isteklerinin bu yurtsever iki köy arasında barışın sağlanması yönünde olduğunu belirten Birtane, “Bizler, her defasında iki köyümüz arasında yine tatsız bir olay yaşanacak diye endişe içerisindeydik. Ama bu gün barış için toplandık. Dilerim bu barış, iki köy halkına ve tüm Kürt halkına layık olacaktır. Bizler hiç artık sistemin oyununa gelmeyeceğiz. Sistem, Kürt halkı arasındaki bu tarz olayların yaşanmasından hep hoşnut olmuştur. Ama biz bu hoşnutluğu onlara yaşatmayacağız. Gerek her zaman Kürt toplumu içerinde, gerekse Dünya toplumu içerisindeki barışı sağlamak için mücadele edeceğiz. Kürt halkı, kendi içerisinde barışı ön palanda tuttuğu sürece, hiçbir güç halkımızın birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Bugün burada attığınız bu barış adımı da büyük bir örnek olacaktır. Bizi yok sayanlara karşı, kendi halkımızın içerisindeki barış ve sahiplenme ile sisteme büyük bir cevap vermiş de olacağız. Bizler yıllardır, bize zulüm ve acı çektiren zihniyete karşı da her zaman barış içerisinde yaşamalı ve barışı içimiz de sonsuza kadar yaşatmalıyız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.