1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’da Coşkulu Newroz... Kutlamalar Sona Erdi
Kanser Hastası Aras Cezaevinde ÖLDÜ

Kanser Hastası Aras Cezaevinde ÖLDÜ

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan kanser hastası Mehmet Aras, mide kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

A+A-

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan kanser hastası Mehmet Aras, mide kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Aras, insan hakları savunucularının "Cezaevleri öldürüyor" çığlığına kulaklarını tıkayan yetkililerin 2011'de ölüme gönderdiği 31. tutuklu.

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde bulunan tutuklu kanser hastası Mehmet Aras'ın tedavi koşullarının düzeltilmesi için tahliyesini talep eden insan hakları örgütleri uzun süredir mücadele veriyordu. İnsan hakları savunucuları Aras'ın en azından ailesinin yanında ölmesi" için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e başvurmuştu. Tüm çağrılara rağmen tahliye edilmeyen ve durumu giderek kötüleşen Aras, sabah saatlerinde mide kanaması geçirerek Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Aras, yaşam mücadelesini kaybetti. Aras'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

İKİ YILDA 192 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü resmi verilerine göre, 2000'den 2011 yılına kadar cezaevlerinde toplam 943 hasta hükümlü ve tutuklu yaşamını yitirdi. Sadece 2010 yılında hastalık nedeniyle hayatını kaybeden tutuklu ve hükümlü sayısı 161'i buldu. 2011 yılında ise cezaevlerinde ölen tutuklu sayısı son olarak 30'u bulmuştu. Aras bu yıl içinde cezaevinde yaşamını yitiren 31. tutuklu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.