1. HABERLER

  2. Kalkınma Ajansı'nın Kars ÇALIŞTAYI
Kalkınma Ajansı'nın Kars ÇALIŞTAYI

Kalkınma Ajansı'nın Kars ÇALIŞTAYI

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bölge planı hazırlanmasına yönelik son geniş kapsamlı Çalıştayı Kars'ta yapıldı.

A+A-
Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bölge planı hazırlanmasına yönelik son geniş kapsamlı Çalıştayı Kars'ta yapıldı.
Serhat Kalkınma Ajansı'nın bölgesel gelişme planına temel teşkil edecek, strateji belirleme çalıştaylarının dördüncüsü Kars'ta gerçekleştirildi. Toplantıya ilin kamu, sivil toplum, üniversite ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Çalıştay, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden oluşan TRA2 Düzey 2 bölgesinden sorumlu Serhat Kalkınma Ajansı'nın 2010-2013 dönemini kapsayan ve bölgenin insan kaynakları, istihdam, sağlık, sanayi ve ticaret, tarım, turizm ve kültürel varlıklar, enerji, yer altı ve yer üstü kaynaklar, altyapı ve ulaştırma gibi kalkınmanın temel sektörleri bazında önceliklerini belirleyerek, il stratejisinin oluşturulması amacı ile düzenlendi.


Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, toplantının açılışında ajansın kurumsal gelişimi hakkında bilgi verdi. Planlama anlayışının geçmişten günümüze geçirdiği değişime değinen Tutar, "Kalkınmanın iki önemli boyutu vardır. Bunlar ekonomik ve sosyal boyutlardır. Yani kalkınmanın sadece ekonomik boyutu değil sosyal boyutu da önemlidir. Bu nedenle kalkınmanın ve ekonomik büyümenin altından bir belediye veya valilik tek başına kalkamaz. Sokaktaki sıradan bir vatandaşın dahi bu konuda görevleri vardır. Dolayısıyla kalkınma olgusu birey özelinden başlayarak topluma ve ülkeye yayılan bir niteliğe sahiptir. Bu sorumluğu hem paylaşacağız hem de içimizde hissedeceğiz. Kalkınmayı başkalarına havale ederseniz, sizin için düşünmelerini beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Kalkınma mefhumu ülkemizde yeni bir mefhum değildir." dedi.
Kalkınma Ajansı WEB Sitesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.