1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seçim'24 | Türkiye 31 Mart'ta Sandığa Giderken, Oylar Nasıl Kullanılacak
Kalkınma Ajansı Uzmanları TOPLANDI

Kalkınma Ajansı Uzmanları TOPLANDI

Kars'ta düzenlenen toplantıya 20 Kalkınma Ajansından 42 uzman ile TÜBİTAK'tan iki proje yöneticisi katıldı.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) ev sahipliğinde Kars'ta düzenlenen toplantıya 20 Kalkınma Ajansından 42 uzman ile TÜBİTAK'tan iki proje yöneticisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SERKA Program Yönetimi Birimi Başkanı Başak Önsal, ajans temsilcilerinin mevcut ve alternatif başvuru ve değerlendirme yöntemleri, elektronik başvuru sistemi, alternatif destek mekanizmaları, güdümlü proje desteği ve program etki analizleri konularındaki bilgi ve tecrübelerinin bütün ajanslar için önemli olduğunu söyledi.

İki gün süren toplantıda, ajansların Program Yönetim Birimleri arasında bilgi alışverişi yapılması, ajanslar arasında uygulama birliğinin sağlanması, mevcut durum ve mevzuat değişiklikleriyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Orta ve uzun vadede mevzuatta ihtiyaç duyulabilecek çalışmalar hakkında bilgi veren ajans temsilcileri, faaliyet gösterdikleri farklı bölgelerde proje uygulama aşamasında yaşadıkları deneyimleri paylaştı. Toplantıda konuşan temsilciler, ajansların orta ve uzun vadede teklif çağrısı yöntemi dışında kullanabilecekleri destek mekanizmaları ve araçları üzerinde durarak alternatif uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ajansların Program Yönetimi Birimi başkanları da teklif çağrısı dışında kalan Güdümlü Proje Desteği hakkında katılımcılara bilgi verdi ve bölgelerinde uyguladıkları güdümlü projelerle ilgili deneyimlerini paylaştı.

Birim başkanları ayrıca, gelecekteki uygulamalara yol gösterici olması ve desteklerin sonuçlarının sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla Mali destek programlarının etki analizlerinin yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Ajans temsilcileri, Kalkınma Ajanslarının sağladığı teknik ve Mali desteklerin bölgelerin kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi için ne tür çalışmalar yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya katılan TÜBİTAK uzmanları ise, proje başvuru kabul ve değerlendirme süreçlerinde kullanılmak üzere TÜBİTAK tarafından geliştirilen Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) Projesi'yle ilgili son durum hakkında katılımcılara bilgi verdi ve ajansların sisteme ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi. Toplantının ardından Serhat Kalkınma Ajansı'nı ziyaret eden ajans temsilcileri daha sonra Ermenistan sınırındaki Ani Antik Kenti'ni gezdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.