1. HABERLER

  2. ABD’li Kadın Askerlere Cinsel Taciz
Kalkınma Ajansı (SERKA) TOPLANDI

Kalkınma Ajansı (SERKA) TOPLANDI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın Haziran ayı toplantısı Kars Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

A+A-
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın Haziran ayı toplantısı Kars Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Kars Valisi Ahmet Kara başkanlığındaki toplantıya Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Kars’ın belediye başkanları, Ticaret Sanayi Odası başkanları ve Ajansın uzmanları katıldı.


Burada bir konuşma yapan Kars Valisi Ahmet Kara, kısa süre önce yeni yerinde faaliyetlerine başlayan Serhat Kalkınma Ajansı’nın önemine değindi ve ajansı sık sık kontrol ettiğini söyledi. Ajansın bu bölgede önemli bir konuma sahip olduğunu ve titiz bir çalışma gerektirdiğini de ifade eden Vali Kara, şimdilik Ajansı ağır işler konumda gördüğünü vurguladı ve herkesin zinde olmasını istedi.


Vali Kara, “Kapılarınızdan baktım, kafalarınızı masalarınıza koymuşsunuz, uyurgezer oturuyordunuz. Şimdi tahsillerinizi, tecrübelerinizi duyunca da sevindim. O gördüğüm adamlar değildiniz sanırım. Biraz zinde olun arkadaşlar. İşle uğraşmak işin heyecanını duymak, işin devamlı özüyle uğraşmak insanı zinde kılar. Biz sizden iri olmanızı, diri olmanızı, beraber olmanızı, bir olmanızı bekliyoruz. Örneğin ben fazla turizmle ilgileneceğim. Onun için turizmden sorumlu arkadaş kendine dikkat etsin. Her biriniz bir sektörle ilgileneceğiniz için lütfen işinizde titiz olun.” dedi.
Ajansa yeni alınan uzmanların kendilerini tanıtmasının ardından da gündeme geçildi ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, şu ana kadarki adımlardan söz etti. Tutar, gündem gereği son olarak Ardahan’da yapılan toplantının üzerinden geçen zamanın değerlendirilmesi, Serhat İlleri Kalkınma Birliği’nin durumunun görüşülmesi ve Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Projesi genişletilmesi konularının da görüşüleceğini söyledi. Tutar, “Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Projesi bilindiği gibi Birleşmiş Milletler ve Turizm Bakanlığı tarafından Kars özelinde yürütülen bir proje. Fakat biz bu projenin diğer Serhat illerinde de yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Bu bağlamda yönetim kurulumuzun bu konudaki görüşlerini alacağız. Daha sonra da bize yetki verildiği takdirde bu projenin yürütülmesi için eylemde bulunacağız.” diye konuştu.


Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar daha sonra şu bilgileri verdi: “Takdir edersiniz ki arkadaşlarımızın geçen aydan görev başlama kararını almıştık. Dolayısıyla bu bir ayın içinde yaptığımız ilk iş üst ölçekli planların taranmasıdır. Yani 9. kalkınma planı kapsamında bir çok ulusal ölçekli planları tarıyoruz. Ondan sonra da bölgemize yönelik olanları tarıyoruz. Sektör sektör bunların verilerini, datalarını topluyoruz. 9. ayda planımız bitecek 10. ayda da eyleme geçeceğiz. Ona bağlı olarak elde ettiğimiz bu bilgiler ışığında arkadaşlarımızı sektörlere ayırıyoruz. Bu planlar çerçevesinde Devlet Planlama Teşkilatı ile aşama aşama gidiyoruz. Yani biz 2 gün içinde de planımızı yapıyoruz. Onda bir sorunumuz yoktur. Fakat bu istenilen kriterlerde olmaz ise Devlet Planlama Teşkilatı’ndan geriye gider, tekrar gelir, vesaire. Biz onun için ayakları sağlam yere basan, böyle istişare halinde adım adım gitmeyi hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.