1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da 'Kaçak Silah' Operasyonu, 9 Kişi Gözaltına Alındı
Kağızmana Nisan Karı YAĞDI

Kağızman'a Nisan Karı YAĞDI

Kars Kağızman'da, yaklaşık 15 yıl sonra yeniden Nisan ayı içerisinde kar yağarken hava sıcaklığı ilk defa sıfır (0) dereceye düştü.

A+A-

Kars Kağızman'da, yaklaşık 15 yıl sonra yeniden Nisan ayı içerisinde kar yağarken hava sıcaklığı ilk defa sıfır (0) dereceye düştü.
Kağızman'da, Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı devam ederken Nisan ayının 12'sinde yağan kar şaşkınlığa sebep oldu. Yaklaşık 15 yıl önce Nisan ayında kar yağan Kağızman’a, 15 yıl sonra yeniden kar yağışını gördü. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor. Yıllar önce 7 dereceye düşen hava sıcaklığı 2011 yılında 0 dereceye düştü. Sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur akşam saatlerinde kara çevirdi kar yağışı şehri beyaz örtüye bürüdü. Yağış ile birlikte ulaşımda bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak kayısı ağaçları çiçek açtığından dolayı yetkililer eğer don olayı yaşanır ise kayısı ağaçlarında donma tehlikesi olabilir. Bu konuda vatandaşlarında don olayına karşı tedbir almasını istedi.

Kağızman'da yüksek kesimlerde kar kalınlığının 3 ile 6 santimetre arasında olduğu belirtildi. Kağızman-Kars yolunun paslı mevkiinde yolda biriken kar sebebiyle araçlar kontrollü bir şekilde seyretti, bu ayda kar yağışı korkuttu. İlçe merkezinde sağanak yağışla beraber yağan kar uyanmakta olan ağaçlara zarar vereceğinden korkan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde havanın açması ve güneşinde çıkmasıyla rahat bir nefes aldılar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.