1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ani Antik Kenti ile Müzeler Ziyarete Kapatıldı
Kağızman'da Eğitime DESTEK

Kağızman'da Eğitime DESTEK

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde 672 anaokulu öğrencisine hazırlık seti hediye edildi. Kağızman Kaymakamlığı’nca ilköğretim okullarında okuyan minik öğrencilere anaokulu hazırlık seti ver

A+A-
Kars’ın Kağızman İlçesi’nde 672 anaokulu öğrencisine hazırlık seti hediye edildi. Kağızman Kaymakamlığı’nca ilköğretim okullarında okuyan minik öğrencilere anaokulu hazırlık seti verildi.
 
Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy’un girişimleriyle daha öncede ÖSS’ye hazırlanan öğrencilere 200 adet hazırlık seti verilmişti.
 
Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, eğitim ve öğretime çok önem verdiklerini söyledi.
 
Kaymakam Gürsoy; “Öğrencilere sahip çıkmak, onların en iyi ortamlarda ders almalarını sağlamak bizim görevimizdir. Bu çocuklar Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. Her alanda eğitim gören öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
İlçedeki 1,5 yıllık görev süresince eğitime önem verdiklerini dile getiren Gürsoy; “Kağızman merkez ve köy okullarına kitap, kırtasiye ve teknoloji yardımları devam ediyor. Özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz titizlikle takip ediyoruz. Onların eğitim-öğretimlerini sürdürebilmeleri için maddi ve manevi destekte bulunuyoruz. Amacımız bu çocukları okumalarını sağlayarak ülkeye yaralı bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamak. Bunun için devletin her türlü imkanlarını çocuklarımız için seferber ediyoruz” diye konuştu.
 
Kağızman’da eğitim kalitesinin yüzde 83 arttığı ve geçen yıllara nazaran üniversiteye yerleşen öğrenci sayısının yüzde 90’ları bulduğu kaydedildi.
 
Kaymakamlıkça üniversiteye hazırlanan öğrencilerin kitap ihtiyaçları karşılanıyor. Öte yandan öğrencilerin gidip-gelmeleri için ulaşım sorunları da giderildi.
 
Kağızman kaymakamı Şuayib Gürsoy anaokulu öğrencilerinin hazırlık kitap setlerini bizzat kendisi dağıttı. 2011 yılında da eğitime destek verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.