1. HABERLER

  2. Diyadin'de 2 Günde 3 Kadın İNTİHARI
Kağızman'da 60 Aileye 20 bin FİDAN

Kağızman'da 60 Aileye 20 bin FİDAN

Kars'ın Kağızman ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Yarı Bordur Elma Yetiştiriciliği' kampanyası çerçevesinde Tarım Müdürlüğü'nce yeşil kartlı 60 aileye 20 bin fidan dağıtıld

A+A-
Kars’ın Kağızman ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Yarı Bordur Elma Yetiştiriciliği' kampanyası çerçevesinde Tarım Müdürlüğü'nce yeşil kartlı 60 aileye 20 bin fidan dağıtıldı.
Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy’un girişimleriyle SYDV ile İlçe Tarım Müdürlüğü arasında ortaklaşa yapılan projeden sadece yeşil kart güvencesi olan bahçe sahipleri yararlanabiliyor.
Yarı bordur cinsi 20 bin elma fidanı 60 vatandaşın bahçesinde toprakla buluşturulmak üzere dağıtıldı. Fidan dağıtımında Kağızman Tarım Müdürlüğü teknisyenleri de fidan dikimi hakkında vatandaşları bilgilendirdiler.
Kaymakam Şuayib Gürsoy’un da hazır bulunduğu fidan dağıtımı renkli görüntülere sahne olurken, Kars çevresinde en fazla fidanın Kağızman’da dağıtıldığı öğrenildi.
Kaymakam Gürsoy, “Kaymakamlığımız, SYDV ve İlçe Tarım Müdürlüğü bu projeyi ortaklaşa hayata geçirdik. Projemizin ismi “Yarı Bordur Elma Yetiştiriciliği”. 60 aileye 5’er dönüm alan üzerinde yaklaşık 350’şer adet Yarı Bordur elma dağıtıyoruz. Umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını en iyi şekilde alırız.” dedi.
Kaymakam Gürsoy daha sonra vatandaşlara kendi eliyle fidanlarını teslim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.