Kafkas Üniversitesinde 30 GÖZALTI

Kafkas Üniversitesi'nde 30 GÖZALTI

Kafkas Üniversitesi'nde öğrenci grupları arasında gerilim yaşanırken polis müdahale etti, 30 öğrenci gözaltına alındı.

A+A-

Kars'taki Kafkas Üniversitesi'nde öğrenci grupları arasında gerilim yaşanırken MHP ve ÜO başkanları "ülkücüler"i kampüsten çekti. Sonra polis müdahale etti, 30 öğrenci gözaltına alındı.

Kars Kafkas Üniversitesi'nde bu akşam (15 Kasım) "ülkücü" ve "BDP sempatizanı" öğrenciler kampüs içinde iki grup halinde toplanırken, kampüse art arda Emniyet Müdürü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı ve Kars Ülkü Ocakları (ÜO) Başkanı geldi. MHP ve ÜO başkanlarının "ülkücü" öğrencilerle görüşüp ayrılmasından sonra bu öğrenciler de kampüsü terketti. Ardından Emniyet Müdürü BDP'li gruba dağılma uyarısı yaptı ve sonra müdahale başladı. Müdahalede 30 öğrenci gözaltında alındı.

Doğan Haber Ajansı tarafından geçilen habere göre akşam saatlerinde ders çıkışında "karşıt görüşlü öğrenciler" kampüs içerisinde toplanarak beklemeye başladı. Polis güvenlik önlemi alırken, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da kampüse geldi. MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan ve Kars ÜO Başkanı Onur Ersançmış de kampüse gelerek öğrencilerle görüştü. Görüşmenin ardından "ülkücü" öğrenciler kampüsten ayrıldı. BDP sempatizanı öğrenciler ise bekleyişini sürdürdü.

Bu arada Eğitim ve Fen-Edebiyat fakültelerindeki sınıflar boşaltıldı. Emniyet Müdürü Çakmak öğrencilere dağılmaları için uyarıda bulundu, "polisin güvencesi altında olduklarını" söyledi. Daha sonra Çakmak'ın talimatıyla polis, gaz ve tazyikli su kullanarak gruba müdahale etti.

Polis, kampüsten mahalle aralarına dağılan öğrencileri takip ederken, 30 öğrenci gözaltına alındı. Üniversitedeki sınavların ve toplantıların iptal edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.