Kadınlardan Kürtaj PROTESTOSU

Kadınlardan 'Kürtaj' PROTESTOSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kürtajla' ilgili açıklamaları, İstanbul ve Bursa'da kadınlar tarafından protesto edildi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kürtajla" ilgili açıklamaları, İstanbul ve Bursa'da kadınlar tarafından protesto edildi.

Bursa'da Fomara Meydanı'nda toplanan Bursa Kadın Platformu üyeleri, "Kadınların isyanı AKP'yi boğacak", "Kürtaj değil Roboski cinayettir" dövizleri taşıdı. Düdük çalıp, zılgıtlar çekerek yürüyüşle AKP Bursa İl Başkanlığı binasına gelen kadınlar adına yapılan ortak açıklamada, "Roboski'de 34 insanın katili olanlar, kadınların bedenleri ve kimlikleri üzerinden konuşamazlar. Eline, diline sahip çık Sayın Başbakan, bedenimiz bizimdir. İsyanımızı büyütme" denildi. Kadınlar, yaptıkları eylemin bir başlangıç olduğunu belirterek, "Bedenimiz üzerinden siyaset yapmaya devam edenlere dünyayı dar ederiz. Bu yürüyüş ilk uyarıdır" dedi.

KESK'li kadınlar: Kadın düşmanı bir yaklaşım

İstanbul'da da KESK'li Kadınlar, Başbakan Erdoğan'ın kürtaj ile ilgili açıklamalarına Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Şube binasında düzenlendikleri basın toplantısı ile tepki gösterdi. KESK'li kadınlar adına açıklama yapan Evrim Dirican, "Biz kadınlar; yüzyıllar boyu erkek egemen sistemin cenderesi altında ezilmek, susturulmak istendik. Ait ilan edildiğimiz erkeklerin namusu bedenimiz üzerinden tanımlandı" dedi. AKP iktidarı ile birlikte yeniden şekillendirilen sistemin; kadınların bedeni, doğurganlığı, emeği, kadın kimliği üzerinde yeniden tahakküm kurmak istediğinin altını çizen Dirican, AKP'nin politikaları ve çıkardığı yasalarla kadınların yok saydığını dile getirdi.

"Kürtajı Uludere katliamıyla benzeştirip cinayet olarak tanımlayacak kadar akıl dışı fikirlerle karşımıza çıkmaktadır. Bu yaklaşım; kadın bedenine el koyma, kadını yok sayma yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, Uludere katliamının hesabını vermek yerine, üstünü örtme, sorumluluğu üstünden atma yaklaşımıdır. Bu yaklaşım kadınları katil ilan eden, kadın düşmanı bir yaklaşımdır" diyerek, Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren Dirican, "Kadınların sokak ortasında katledilmesini seyreden, kendi dini referans ve yaşam tarzını topluma faşizanca dayatan zihniyetin kürtajı-sezaryeni cinayetle eşleştiren yaklaşımını kınıyor ve buna karşı mücadele edeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.