1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ordu Yeni Osb Bekliyor
Kadınlar Sınırların Ötesinde BULUŞUYOR

Kadınlar 'Sınırların Ötesinde' BULUŞUYOR

Türkiye'den ve Ermenistan'dan kadınlar 'Sınırların Ötesinde: Hikayelerimizi Birleştiriyoruz/Beyond Borders: Linking Our Stories' projesiyle biraraya geliyor.

A+A-

"Sınırların Ötesinde: Hikayelerimizi Birleştiriyoruz" projesiyle biraraya gelen Türkiyeli ve Ermenistanlı kadınlar, hikayelerini mümkün olduğu kadar çok insanla paylaşarak, barış için bir kapı aralamak istiyor.

Bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'nun haberine göre, Türkiye'den ve Ermenistan'dan kadınlar "Sınırların Ötesinde: Hikayelerimizi Birleştiriyoruz/Beyond Borders: Linking Our Stories" projesiyle biraraya geliyor.

Ermenistan'daki Women's Resource Center ve Türkiye'deki Amargi Kadın Kooperatifi ortaklığıyla yürütülen proje, her iki ülkenin kadınlarının hikayelerini teatral bir performansla önce Şirince'deki Tiyatro Medresesi'nde ardından da her iki ülkenin farklı şehirlerinde seyirciyle buluşturacak.

Projenin yürütücülerinden Tuba Keleş, projenin iki ülkenin kadınları arasındaki biraradalığı göstermeyi hedeflediğini söylerken, barış kurma hamlesinin yaratıcı bir şekli olduğunu ifade ediyor.

Proje kapsamında Türkiye ve Ermenistan'dan yedişer kadın, farklı şehirleri gezerek kadın hikayeleri toplayacak ve Şirince'de düzenlenecek iki haftalık kampta bu hikayeleri görsel bir performansa dönüştürecekler.

Keleş projeyi şöyle anlatıyor:

"Teklif bize Ermenistan Yerevan'daki bir kadın örgütünden geldi. Daha önce benzer bir projeyi Azerbeycanlı kadınlarla gerçekleştirmişler.

"Kadınların hikayeleri cinsellik, aile, şiddet, cinsel yönelim kısacası her şey üzerine olabilir. Bunun için önce sınır bölgesindeki kadınlarla, sonra da iki ülkenin farklı bölgelerinden kadınlarla konuşacağız.

"Ardından hikayeleri toplayan 14 kadın olarak, Şirince'de Tiyatro Medresesi'nde biraraya geleceğiz. Sonuçta biz biraraya gelemeyen kadınlarız. Hem birbirimizi dinleyeceğiz hem de topladığımız hikayeleri değiştirmeden ve dili muhafaza ederek bir performansa dönüştüreceğiz.

"Sergileyeceğimiz performans Ermenice ve Türkçe iki dilli bir performans olacak. Aynı performansı hem Ermenistan'da hem de Türkiye'nin farklı illerinde sergilemek, ayrıca topladığımız hikayeleri bir kitapçık halinde basarak daha çok insana ulaştırmak istiyoruz. Yani hikayeleri mümkün olduğu kadar çok insanla paylaşmak, barış için bir kapı aralamak istiyoruz."

"Sınırların Ötesinde: Hikayelerimizi Birleştiriyoruz" performansı Temmuz 2013'te Şirince Tiyatro Medresesi'nde sergilenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.