1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD’den Ateşkes Açıklaması
Kaçırılan Askerin Kardeşi Dağa ÇIKMIŞ

Kaçırılan Askerin Kardeşi 'Dağ'a ÇIKMIŞ

PKK tarafından kaçırılan üç askerden er Reşat Çeçan'ın bir ağabeyi yıllar önce PKK'ye katılmış.

A+A-

PKK tarafından kaçırılan üç askerden er Reşat Çeçan'ın bir ağabeyi yıllar önce PKK'ye katılmış. Anne Fatma Çeçan, "Bu kavgalar dursun, barış olsun, anneler ağlamasın. Oğlumu sağ salemet istiyorum" diye konuştu.

PKK'lilerin kaçırdığı üç askerden er Reşat Çeçan'ın bir ağabeyi yıllar önce PKK'ye katılmış.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında kimlik kontrolü yapan PKK'liler, izin dönüşü birliklerine giden erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ile Reşat Çeçan'ı üç gün önce kaçırdı.

Şanlıufa doğumlu er Reşat Çeçan'ın anne ve babası İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi'ne başvurup, oğullarının serbest bırakılması için yardım istedi.

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Nurettin Bozkurt, devlete ve PKK'ywe çağrı yaparak telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkmadan operasyonların durdurulmasını ve PKK'nın eylemlere son vermesini talep etti.

"Devlet ve hükümet PKK'nın hareketlerine endekslenmeden Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerine yönelik reel yasal düzenlemelerin derhal hayata geçirmeli. Diyalog ve müzakere kanallarının sonuna kadar açılarak sürece olumlu katkısı olacak herkesin rolünü oynayabileceği bir ortamın oluşturmalı."

Bozkurt, PKK'ye de kaçırdığı insanları bırakması çağrısında bulundu.

"Barış olsun, bu kavga dursun"

Kaçırılan askerin annesi Fatma Çeçan, oğlunun kaçırıldığını iki gün sonra televizyondan duyduğunu söyleyerek şöyle dedi: "Bu kavgalar dursun, barış olsun, anneler ağlamasın. Barış istiyorum. Oğlumu sağ salemet istiyorum."

Baba Cemal Çeçan ise şöyle konuştu: "Zaten ciğerim yandı. Bu barış olsun bayramdan önce oğlumu göreyim. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı sesimizi duysun. 48 saat sonra Viranşehir'de sağdan soldan gelen haberlerle oğlumun kaçırıldığını öğrendim. Amacımız kan dökülmesin, analar ağlamasın bunu istiyoruz."

PKK'li bir grup, dün de Tunceli- Ovacık karayolunu keserek bölgede karakolların yapım ve onarım işlerini yapan müteahhit Adem Ekelek'i kaçırdı.

PKK'nin değişik tarihlerde kaçırdığı asker, polis ve AKP Gürpınar İlçe Başkanı henüz serbest bırakılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.