1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kaçak Elektrik Kullanımında Artış YOK
Kaçak Elektrik Kullanımında Artış YOK

Kaçak Elektrik Kullanımında Artış YOK

Kars'ta kaçak elektrik kullanımında artışın olmadığı ve ilgili denetimlerinin de sürdüğü belirtildi.

A+A-

Kars’ta kaçak elektrik kullanımında artışın olmadığı ve ilgili denetimlerinin de sürdüğü belirtildi.

TEDAŞ Kars İl Müessesesi Müdürü Adem Beyribey, Kış ayı olmasına rağmen Kars’ta kaçak elektrik kullanımında artışın olmadığını söyledi. Kaçak kullanım ile ilgili olarak denetimlerinin de sürdüğünü belirten Beyribey, Elektrik kullanımında bu yıl artış oldu ama kaçak kullanımda bir artış söz konusu değil” diye konuştu.
Beyribey şunları söyledi; “Kış ayı olmasına rağmen kayıp ve kaçağımızın artış göstermediğini ve kayıp kaçakla mücadelemizin devam ettiğini ifade etmek isterim. Elektrik tüketiminde ciddi bir artışımız oldu. Bu ciddi artışın gerekçeleri de kış ayında olduğumuz için kalorifer kazanlarının devreye girmesi, abonelerimizin ısınma amaçlı tüketmiş oldukları enerjiden dolayı bir artış olmuştur, bunun dışında kayıp kaçakta bir artışımız söz konusu değildir. Öğrencilerimiz özellikle ısınmak için elektrik kullanıyorlar ama kullanılan bu elektrikler sayaçtan geçiyor. Bunun dışında kayıpla kaçakla olan mücadelemiz de aralıksız devam ediyor. Yıl sonu itibariyle ve Kasım ayının inşaat sezonunun bitmesi anlamında bir önemi vardır. Bu anlamda bizim de çalışmalarımız son aşamadadır belirli yatırımlarımızı yaptık, bir kısım yatırımlarımız da devam ediyor. Yılsonuna kadar yatırımlarımız sonuçlanacaktır ve bizler de Tedaş olarak aralıksız takipteyiz. Bizim ekiplerimiz vardiya usulü 24 saat esasına göre hizmet vermektedir bu anlamda arızalara anında müdahale edebiliyoruz. Kış ayında arızalar yok denecek kadar azalıyor bunun sebebi ise havaların soğumasıyla birlikte trafoların rahatlamasıdır. Şehrimizde yeterli düzeyde enerjimiz mevcuttur ve enerji problemimiz yoktur. Nüferit abonelerin dışında il geneli kesintilerimiz minimum düzeydedir ve ekiplerimizle ilgili herhangi bir sıkıntımız yoktur.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.