1. HABERLER

  2. İran Bugün PJAK'lı 5 Kürt'ü İDAM ETTİ
İTÜ Mimarlık Öğrencileri Kars'ı GEZDİ

İTÜ Mimarlık Öğrencileri Kars'ı GEZDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü 3. sınıf öğrencileri Kars'ı gezerek incelemelerde bulundular.

A+A-
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü 3. sınıf öğrencileri Kars'ı gezerek incelemelerde bulundular.
Kars’ın doğal yapısını inceleyerek ızgaralı sistem ve şehir planı hakkında bilgi alan öğrenciler, Atatürk, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Ordu ve Kazım Paşa Caddelerini gezdiler ardından da Evliya Camii, 12 Havariler Kilisesi, Tarihi Hamamlar, Taş Köprü ve Namık Kemal Kültür Evi’ne giderek tarihi bilgiler aldılar.



İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nimet Doğru, gezi hakkında şunları söyledi: “Kars yedinci durağımız oldu. Öğrencilerimiz Kars’ı çok beğendi. Kars güzel ve planlı bir şehir. Kars’ın tarihi dokusuna hayran kaldılar. Benim Kars’a ikinci gelişim. Kars’ta birçok değişiklik gördüm. Yeni yeni binalar yapılıyor. Bunlar çok katlı. Belediye bunlara nasıl müsaade ediyor. Çünkü şehirdeki tarihi binaları ve eserleri gölgeliyor. Tarihi binaların çoğunda restorasyon yapılmış. Ama bu yetersiz. Kars’ta bulunan diğer tarihi eserlerinde korunması gerekiyor. Tarihi hamamlar harap bir vaziyette. İçerisini gezemiyoruz. Çünkü çok pis ve bakımsız bir durumda. Bunların her gün temizlenmesi gerekiyor. Bugün gördüğüm kadarıyla günde 3-4 otobüsle yerli ve yabancı turistler Kars’ı gezmek için ziyarete geliyor. Bu görüntü Kars için hiç hoş değil. Yine Kars Çayı’nın sağında bulunan tarihi binalar ve köşkler tamamen harap olmuş, yıkılacak durumda. Bu tarihi eserlerin korunması lazım. Belediye Başkanımızdan, Sayın Valimizden ve Kültür Turizm Müdürlüğünden bu güzelim tarihi eserlere sahip çıkılarak korunma altına alınmasını istiyoruz. Çünkü bu turizm açısından çok önemlidir.”
Öğrenciler daha sonra Ani Harabeleri’ne hareket ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.