1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsyan Ateşi Balkanlara SIÇRADI
İsyan Ateşi Balkanlara SIÇRADI

İsyan Ateşi Balkanlara SIÇRADI

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı etkisi altına alan direniş ruhu, Balkanları da etkiledi. Hırvatistan'da dün başlayan protestolar bugün de devam ediyor. Bosna Hersek'teki eylemciler de Facebook'ta örgütlen

A+A-

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı etkisi altına alan direniş ruhu, Balkanları da etkiledi. Hırvatistan'da dün başlayan protestolar bugün de devam ediyor. Bosna Hersek'teki eylemciler de Facebook'ta örgütleniyor.

Hırvatistan'da 26 yaşındaki İvan Pernar'ın Facebook'tan organize ettiği, dün (22 Şubat) başlayan eylemler başkent Zagreb'deki Marko Meydanı'nda bugün de devam ediyor. Polis barikatının üzerinde atlayınca tutuklanan Pernar, "Bu protesto daha başlangıç" dedi. Meydanda toplanan eylemciler, hükümetin istifa etmesini istiyor.

Pernar'ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında yaptığı çağrı üzerine, dün Zagreb'in merkezindeki Marko Meydanı'nın girişinde yaklaşık 300 protestocu bir araya geldi. Polis, protestocuların hükümet binasının da bulunduğu meydana girmesine izin vermedi.

"Hükümet istifa, haydutlar gitsin"

Protestocular, polisi de eyleme destek vermeye davet etti. Yaklaşık iki saat süren eylem sırasında, protestocular ''Hükümet istifa'', ''Haydutlar gitsin'' şeklinde sloganlar attı. Eylemciler, hükümetin istifa etmesini, mali sistemin değişmesini, ücretlerin yükselmesini, yeni vergilerin kaldırılmasını, gelir dağılımı adaletsizliğinin giderilmesini talep ediyor.

Meydanın girişinde konuşma yapan Pernar, tepki vermenin zamanının geldiğini söyledi. Pernar, "Direniş zamanı geldi, bu hepimizin görevi. Bu protesto sadece başlangıç, eylemler sürecek" dedi. Aralarında Pernar'ın bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Bosna'da da "Herkes Sokağa"

Bosna Hersek'te de beş gün önce Facebook'ta kurulan ''Herkes Sokağa'' isimli grubun üye sayısı dokuz bini aştı. Sayfada, ''Özgür insanlar olalım ve yolsuzluğa boğulan politikacılardan kurtulalım'' mesajıyla eylem çağrısı yapılıyor.

Ancak eylemin yer ve saati belirsiz. 2008 yılında başkent Saraybosna'nın ''Sarajevo-x'' haber sitesinin forumunda örgütlenen protestoların ardından hükümet istifa etmek zorunda kalmışt

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.