1. HABERLER

  2. TL'de BÜYÜK HATA
İstanbul'dan Çıldır'a HAYAT MÜCADELESİ

İstanbul'dan Çıldır'a HAYAT MÜCADELESİ

30 yıl önce İstanbul'a göç eden ressam ve mermer ustası Balabey Altay, artık resimlerini ve mesleğini doğduğu topraklarda yapacak.

A+A-
Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Başköy köyünden 30 yıl önce İstanbul'a göç eden ressam ve mermer ustası Balabey Altay, artık resimlerini ve mesleğini doğduğu topraklarda yapacak.
Geçim sıkıntısı yüzünden memleketine dönmeye mecbur kalan Altay'ın yardımına Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Belediye Başkanlığı yetişti.
47 yaşında 11 çocuk sahibi olan Balabey Altay, İstanbul'da artık yaşam şartlarının zor olduğunu ve geçinemediğini dile getirirken çareyi memleketi Çıldır'a dönmekte bulduğunu söyledi.
Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ederek aldığı destekle ilçe merkezinde işyeri açan Altay ailesiyle yeniden mutlu bir hayat sürmeye başladı.
Kısa zamanda mesleği ile halkın beğenisini ve takdirini kazanan mermer ustasının yaptığı resimler büyük ilgi görmeye başladı. Gününü iki oğluyla birlikte atölyede geçiren Altay, "Hayata yeniden gelmiş gibiyim. Belki emeğimin karşılığını alamıyorum. Ancak burada çok mutluyum. Mutfak tezgahları, mermer mezarlıklar, biblolar, resimler, çerçeveler yapıyorum. Hem bir boşluğu doldurdum hem de ilçeme yeni bir işyeri kazandırdım. Bana destek olan kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.