1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Karabük Üniversitesi'nde Kriz... 'Yabancı Öğrenci' Sayısı ve Vahim İddialar
İstanbul - NewYork Arası 1 saate İNECEK

İstanbul - NewYork Arası 1 saate İNECEK

NASA, dünyanın en hızlı yolcu uçağını yapmaya hazırlanıyor. sesten 5 kat hızlı gitmesi hedeflenen X-43A isimli uçakla, yaklaşık 8 bin 100 km olan İstanbul-New York arası da 1 saatten biraz fazla bir s

A+A-
NASA, dünyanın en hızlı yolcu uçağını yapmaya hazırlanıyor. sesten 5 kat hızlı gitmesi hedeflenen X-43A isimli uçakla, yaklaşık 8 bin 100 km olan İstanbul-New York arası da 1 saatten biraz fazla bir süreye kadar inecek.
 
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyanın birbirine en uzak noktaları arasındaki mesafeyi sadece birkaç saatte alacak hipersonik jetin sesten beş kat daha hızlı olmasını amaçlıyor.
 
X-43A, New York ile Avustralya’nın Sydney kenti arasındaki 21 saatlik uçuş mesafesini sadece iki buçuk saate indirecek. New York-İstanbul arası ise 1 saatten biraz fazla bir süre alacak.
NASA, önümüzdeki üç sene boyunca X-43A projesine toplam 15 milyon dolar aktaracak. Ancak atmosferin içinde çeşitli irtifalarda yükselip alçalarak yol alacak jetin tekrar kullanılabilir özellikte olması için kullandığı materyalden tasarımına kadar mühendisliğinde birçok sorunun aşılması gerekiyor.
 
Haziran ayında hipersonik bir jet ile yapılan test uçuşunda, üç dakika boyunca 7 bin 200 kilometre hızın üzerine çıkıldı.
 
Ekim ayında ise uzay turizminin öncü girişimcilerinden Richard Branson’ın Virgin Galactic SpaceShipTwo hava aracı 13 bin 700 metre yüksekliğe erişmeyi başardı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.