1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Finlandiya’nın NATO Üyeliği Resmileşti
İsrail Komando Birlikleri HALEPTE

İsrail Komando Birlikleri HALEP'TE

İsrail özel komando birliklerinin uzun bir süre önce, Halep'e sızdığı iddia edildi.

A+A-

İsrail özel komando birliklerinin uzun bir süre önce, Halep’e sızdığı iddia edildi.

İsrail komando birliklerinin uzun bir süredir, Halep’te olduğu iddia edildi. Almanya’da yayımlanan Focus dergisinin İsrail askeri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İsrail’in Sayaret Maktal isimli özel komando birliğinin uzun bir süre önce Suriye’ye sızdığını öne sürdü.

İddiaya göre, komando birliklerinin, İsrail’e karşı kullanılması tehdidine karşı Suriye’de rejimin sahip olduğu iddia edilen kimyasal silahların kontrolünün sağlanması için uzun bir süre önce Halep’e sızdığı öne sürüldü.

Lübnan merkezli El Manar ise, konuyla ilgili haberinde, söz konusu iddiaların geçtiğimiz aylarda Syria Truth da dahil olmak üzere Suriye’nin yerel haber sitelerinde çıktığına dikkat çekti.

El Manar’ın haberine göre Syria Truth isimli internet haber sitesi, geçtiğimiz Temmuz ayında İsrail Askeri birliklerinin, muhaliflerin safına geçtiği söylenen Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcabbar el-Akidi'nin de yardımıyla Türkiye sınırı üzerinden Halep’e geçtiğini iddia etmişti.

Bununla birlikte, İsrailli özel birliklerin, ordudan ayrılmadan önce Kimyasal Harp Dairesi Müdür Yardımcılığı yapan emekli asker Adnan Sello’nun, Türkiye’de İsrail hükümetine bağlı olduğu söylenen Biyoloji Enstitüsü uzmanlarıyla gerçekleştirdiği bir toplantının ardından Halep’e girdiği iddia edilmişti.

Batılı askeri birlikler de Ürdün sınırında
Öte yandan, Focus, İsrail özel birliklerinin Halep’e sızmasının, ABD ve Fransız askeri güçlerinin Ürdün-Suriye sınırında konuşlandığı döneme rastlamasına dikkat çekiyor. Gazete, Ürdün-Suriye sınırına yerleştirilen Batılı askeri güçlerin, rejimin yıkılması durumunda hükümetin elinde olduğu iddia edilen kimyasal silahların “radikallerin ve teröristlerin” eline geçmesinin önlenmesi için hazırda beklediğini ifade eiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.