1. HABERLER

  2. Tortum Şelalesi Mahkemece AKACAK..!
İskenderun'da PİSKOPOS Öldürüldü

İskenderun'da PİSKOPOS Öldürüldü

Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evinde öldürüldü.

A+A-
Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evinde öldürüldü.
Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evinin bahçesinde bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, ilçeye bağlı deniz kenarındaki Karağaç Beldesi Sultanköy Sitesi'nde saat 14.25 sıralarında meydana geldi.

4 katlı binanın ön bahçesinde bıçaklanan ve Anadolu ve Suriye'deki Katolik kiliselerinden sorumlu olduğu belirtilen Padovese, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevre güvenliği alarak inceleme başlattı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'yi bıçaklayarak öldüren zanlının suç aletiyle yakalandığını söyledi.

Lekesiz, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden Padovese'yi öldürdüğü iddia edilen zanlı Murat A'nın gözaltına alındığını belirtti. Vali Lekesiz, zanlı Murat A'nın Padovese'nin yaklaşık 4,5 yıldır şoförlüğünü yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Olayı kapsamlı olarak araştırdıklarını kaydeden Lekesiz, şöyle konuştu: ''Padovese'yi bölgemizde bulunduğu için yakın tanıyoruz. Ölümü hepimizi üzdü. Zanlı suç aletiyle yakalandı. İlk araştırmaya göre konunun siyasi bir tarafı yok. 4,5 yıldır Padovese'nin şoförlüğünü yapan zanlının psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendik. Padovese'nin öldürülmesi kişisel bir olay gibi görünüyor. Olayı detaylı bir şekilde araştırıyoruz.''

SALDIRIYI KINAMIŞTI
Padovese, Süryani Katolik Kilisesi'nde iki gün önce düzenlenen ilk ayindeki konuşmasında, İskenderun'daki 6 askerin şehit edildiği terör saldırısını kınamış, askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dilemişti.

Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese İskenderun'un, farklı dinlerin bir arada yaşadığı, farklı kültürlerin beşiği olduğunu vurgulayarak, ''Süryani kilisesinin açılması anayasa ve devletin inanç özgürlüğüne verdiği önemin göstergesidir'' diye konuşmuştu.

Padovese'nin öldürülmesi üzerine, İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta'nın bölgeye gitmekte olduğu öğrenildi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, olayın çok yeni olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, Konsolos Carta'nın İskenderun'a hareket ettiğini belirtti.

ANADOLU EPİSKOPOSLUĞU
Anadolu Havarisel Vekilliği, 10 yıl önce kuruldu. Büyüklük olarak Türkiye'nin yarısından fazlasını, Akdeniz'den Karadeniz'e, Ankara'dan Irak sınırına kadar olan alana sahip.

Katolik Santa Maria Kilisesi'nin İtalyan rahibi Andrea Santoro 5 Şubat 2006 tarihinde Trabzon'da cinayete kurban gitmişti.

5 YIL ÖNCE ATANDI
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese 7 Kasım 2004 tarihinde bu görevine atandı.

Luigi Padovese, 31 Mart 1947'de Milano'da dünyaya geldi. 3 Ekim 1964 Lovere şehrinde Kapusen Manastırına giren, bir yıl sonra ilk yeminini eden Padovese, Gregoriana Üniversitesine katılarak 1975 yılında Kilise Tarihi ve Kilise Babaları bölümünden birinci olarak mezun oldu ve 1978 yılında bu konuda doktorasını tamamladı.

Milano Kapusen rahipleri okulunun doçenti olan Padovese, Papalık Ateneo Antonianrim'da Kilise Tarihi ve Kilise Babaları tarihi derslerinde eğitmenlik yaptı.

Antoniamim'da Ruhsallık Kurumu'nun Başkanı olan Padovese, 1994 yılında Doğu Kolejleri ve Dinsel Eğitim kuruluşları için Doğu Kiliseleri Kongresi'nin delegesi unvanını aldı.

21 Haziran 2004 tarihinde Papa 11. Yuhanna Pavlus Padovese'yi Azizleri Araştırma Kongresi'nin Danışmanı olarak atadı. 23 kitabı ve çok sayıda köşe yazısı yayınlanan Padovese, 1989'dan beri her yıl Efes'te (Selçuk) Aziz Yuhanna, Tarsus ve Antakya'da ise Aziz Pavlus ve Petrus uluslararası sempozyumları düzenledi.

Padovese, 7 Kasım 2004'te İskenderun'da Katolik Müjdeleme Kilisesi'nde gerçekleştirilen törende, görevi İzmir'e atanan Rugero Franceshini'den devralmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum