1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. İskelenin Çelik Halatı Koptu, 2 İşçi ÖLDÜ
İskelenin Çelik Halatı Koptu,  2 İşçi ÖLDÜ

İskelenin Çelik Halatı Koptu, 2 İşçi ÖLDÜ

İzmir Konak'taki Büyükşehir Belediyesi binasında, dış cephe onarım işinde çalışan 2 işçiyi taşıyan hareketli iskelenin çelik halatı koptu.

A+A-

İzmir Konak'taki Büyükşehir Belediyesi binasında, dış cephe onarım işinde çalışan 2 işçiyi taşıyan hareketli iskelenin çelik halatı koptu.

Harç parası uğruna 7. kattan düştü

26 yaşındaki Nesih Taşkın ile 47 yaşındaki Mehmet Toprak 7. kat hizasından yere düştü. Taşkın ve Toprak yerde kanlar içinde yatarken yerinden kurtulan iskele de alttaki küçük iskeleyi kopardıktan sonra üzerlerine indi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 işçi kurtarılamadı. İskele yan yattığı için rahat çalışamayan Taşkın ve Toprak’ın emniyet kemerlerini halata bağlamadıkları öğrenildi. İşçilerden 26 yaşındaki Nesih Taşkın Diyarbakır’dan İzmir’e göçle gelmiş ve üniversite harcı için inşaatlarda çalışmaya başlamıştı. Öldüğü işe ise 2 gün önce girmişti.

Ağabeyi de okulu bıraktı

Nesih Taşkın’ın babası Nezir, 20 yıl önce trafik kazasında öldü. Maddi sıkıntı içine düşen anne Hatice Taşkın o zaman 6 yaşında olan Nesih ve 5 çocuğuyla Diyarbakır’dan İzmir’e göç etti. Liseyi İzmir’de okulan Nesih, 2 yıl önce Iğdır Üniversitesi’ni kazandı ancak ekonomik güçlükler nedeniyle kaydını dondurarak İzmir’e, ailesinin yanına döndü. Yine de okuma azmini yitirmedi. Bu yıl girdiği üniversite sınavında bu kez Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Elektronik Bölümü’nü kazandı. İlk dönem devam ettiği okuldaki kaydını, harç parasını ödeyemediği için 2. dönem dondurup bir kez daha annesinin yanına dönen Nesih’in ağabeyi Sedat’ın da Çukurova Üniversitesi’ndeki eğitimini parasızlıktan yarım bırakıp inşaatta çalışmaya başladığı öğrenildi. Diyarbakır’da toprağa verilecek Nesih Taşkın’ın diğer kardeşlerinden 2’si liseye gidiyor, 2’si Diyarbakır’da yaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.