1. HABERLER

  2. Diyarbakır'da KÜRT Gelinlikleri
İshak Paşa Sarayı'na Koruma Projesi

İshak Paşa Sarayı'na Koruma Projesi

Tarihi İshak Paşa Sarayı'nın doğal afetlere karşı korunması için hazırlanan proje bakanlık tarafından onaylandı.

A+A-
Ağrı'nın Doğubayazıt (Bazit) İlçesi'nde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı'nın doğal afetlere karşı korunması için hazırlanan proje bakanlık tarafından onaylandı.
Doğubayazıt'a tarihi Ishak Paşa Sarayı'nın doğal afetlere karşı korunması için Çevre ve Orman Il Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 milyon 333 bin liralık proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Çevre ve Orman Il Müdürü Cesim Gökçe'nin Ishak Paşa Sarayı'nı sel ve erozyon gibi doğal afetlere karsı korumak amaçlı hazırladığı proje için ilkbaharda çalışmaların başlaması ve 2010 yılısonunda tamamlanmasi bekleniyor.
Sarayın dört bir tarafında ağaçlandırma ve sur çalışması yapılacağını belirten Çevre ve Orman Il Müdürü Cesim Gökçe, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiztin ziyaret ettiği Ishak Paşa Sarayı'nın projenin hayata geçirilmesi ile asırlarca hayatta kalacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.