1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediye Başkan Yardımcıları Değişti
İşçilerin Soğuk Hava MÜCADELESİ

İşçilerin Soğuk Hava MÜCADELESİ

Kars'ta günlerdir etkisini sürdüren soğuk hava inşaat işçilerini de sıkıntıya soktu. İşçiler donan kumları ateşle ısıtıp küreklerle dağıtarak kullanılır hale getirmeye çalışıyorlar.

A+A-

Kars’ta günlerdir etkisini sürdüren soğuk hava inşaat işçilerini de sıkıntıya soktu. İşçiler donan kumları ateşle ısıtıp küreklerle dağıtarak kullanılır hale getirmeye çalışıyorlar.
KHA'nın haberine göre; gece en düşük hava sıcaklığının eksi 14 derece olarak belirlendiği kent merkezinde gün boyu etkisini sürdüren soğuk hava vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dondurucu soğuklardan inşaat işçileri de etkilendi. Kent merkezinde tamir ve onarımı devam eden inşaatlarda çalışan işçiler hem soğukta çalışmanın zorluğunu hem de dışarıda kumların donması sıkıntısını yaşadılar. Donan kuma ateşle çözüm getiren işçiler, bir yandan inşaatın içinde çalışmalarını sürdürdüler diğer yandan da ateşle ısınan donmuş kumların çözülmesini ve dağılmasını beklediler.

İnşaattan sürekli odun taşıyarak kumların üzerinde yakan işçiler, bu şekilde kumun yumuşadığını ve ardından da yumuşayan kumları içeri taşıdıklarını belirttiler. 42 yaşındaki Ahmet Eryolcu, Kars’ta normalde inşaat sezonunun bittiğini fakat kaba işçiliği biten apartmanın içinde ince işlerinin kaldığını onların tamamlanması için 10 gün daha çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yaklaşık 15 gündür bu soğuklara göğüs gererek çalıştıklarını ve büyük sıkıntılar çektiklerini de ifade eden Eryolcu, “Başka çaremiz yoktur. Ekmek parası için çalışmak zorundayız. Yaz-kış demeden böyle çalışıyoruz. Bunun için de dondurucu soğuklarda bile çalışmak gerekiyor. Ömrümüz böyle inşaatlarda geçti. Çocuklarımızı kimseye muhtaç etmemek için bu çileleri çekiyoruz.” dedi.
Soğuk hava nedeniyle konuşmakta bile güçlük çeken işçiler, yanan ateşte çözülen kumları taşımaya devam ettiler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.