1. HABERLER

  2. İşçi Partisi'nden Referanduma HAYIR
İşçi Partisi'nden Referanduma HAYIR

İşçi Partisi'nden Referanduma HAYIR

İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu Üyesi Muharrem Yerli, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır' diyeceklerini belirtti.

A+A-
İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu Üyesi Muharrem Yerli, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır' diyeceklerini belirtti.
İP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Muharrem Yerli, parti yetkilisi Süleyman Senem ile birlikte basın açıklaması yaptı. İP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Muharrem Yerli, Kürtlerin ateşe sürüldüğünü iddia etti. Muharrem Yerli, okyanusların ötesinden gelen emirlerin uygulandığını, Kürt halkının Amerika'nın umurunda bile olmadığını söyledi.
Muharrem Yerli, Amerika ve Avrupa'nın istekleri doğrultusunda şimdilik Kürt-Türk, yarın Alevi- Sünni, Çerkez, laz ve diğer etnik yapıları kaşıyıp kanatılacağını belirterek şöyle konuştu: "Burada ilk ateşe sürülen Kürtlerdir. Okyanusların ötesinden gelen emir uygulanıyor. Amerika'nın çok mu umurunda Kürt halkı, neden Kürtleri bu kadar sevsinler? Kürtleri ne kadar sevdiklerini Irak'ta görmedik mi? Talabani-Barzani ikilisinin dışında Irak'ta mutlu Kürt gösterebilir misiniz? Burada da Kürtler ateşe sürülecek. Kürtlerin yandığı ateşte sırasıyla diğer insanlarımız yanacak."
İP MKK Üyesi Muharrem Yerli, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda Kürtlere büyük görevler düştüğünü ifade etti. Burada Kürtlere tarihi bir görev düştüğünü anlatan Yerli, şunları söyledi: "12 Eylül günü bu oyunu hep birlikte bozup bu oyuna "hayır" diyelim. Mem ile Zin'i, Aslı ile Kerem'i biz kavuşturalım. Memleket, sersefil, yoksul, işsiz, köylü perişan, esnaf icralık, halk ağır vergiler altında inim inim inliyor. Bu ülkenin tüm kaynakları Amerika'dan, Avrupa'dan kurtulduğumuz an 10 tane Türkiye'ye yetecek kadar çoktur."
AYDINLARIMIZ ZİNDANLARDA BEKLETİLİYOR
Ülkeye çözüm üretecek siyasilerin ve aydınların sudan bahanelerle zindanlarda bekletildiklerine dikkat çeken Yerli; sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydınlarımız, ülkeye çözüm üreten siyasilerimiz, zindanlarda bekletiliyor. Türkiye'nin çözümü zindanlara atılmıştır. Ülkenin kardeşliği kelepçelenmiştir. Mesele, Anayasa meselesi değildir. Mesele AK Parti'nin bu ülke için yaptıklarıdır. Bağımızdan, bostanımızdan, çarşımız, pazarımızdan, halkların sırtından, kardeşliğimiz üzerinden silindir gibi geçiyorlar. 12 Eylül sabahı kaldıralım başımızı, kuşanalım onurumuzu, başımızı dik tutup ayağa kalkalım. Geleceğimiz için, çocuklarımız, yaşlılarımız, kendimiz, sevdiklerimiz için. Ayrımın yapılmadığı güzel bir ülke için hayır diyelim."
İP MKK Üyesi Muharrem yerli daha sonra İP tarafından basılan 'Türkiye'yi Bölen Açılımlara, Cumhuriyeti Yıkan Anayasa'ya Hayır" yazılı kitapçığı dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.