İşadamı Köyüne Okul YAPTIRDI

İşadamı Köyüne Okul YAPTIRDI

Kars Selim İlçesi�ne bağlı Yaylacık Köyü�ne İşadamı Celal Kahraman tarafından 3 derslikli okul, 2 adet lojman yaptırıldı.

A+A-
Kars Selim İlçesi'ne bağlı Yaylacık Köyü'ne İşadamı Celal Kahraman tarafından 3 derslikli okul, 2 adet lojman yaptırıldı.

Yaylacık Köyü Celal Kahraman İlköğretim Okulu'nun açılışına Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhittin Yoran, İşadamı Celal Kahraman, Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Kars Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Selim Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül,daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Yaylacık Köyü'nün mevcut ilköğretim okulunun yanına işadamı Celal Kahraman tarafından yaptırılan 2 derslikli öğretmen lojmanlı okulun açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, ilköğretim okullarının her vatandaşın alması gereken temel bilgi ve becerilerin verilmeye çalışıldığı, öğrencilerin gelecekte almak istedikleri eğitim ve seçmek istedikleri yeteneklere uygun niteliklerin ortaya çıkarıldığı temel eğitim aşaması olduğunu vurguladı.
 
Eğitim hakkının en temel insan haklarından biri ve vazgeçilmez olduğunu belirten Kars Valisi Ahmet Kara; "Eğitimin bizim inancımızda da yeri çok önemlidir. Nitekim: Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" sözü bizim inancımızın, kültürümüzün özüdür. Yine, "Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu" yine bizim inancımıza ait sözdür. En önemlisi de "Beşikten mezara kadar öğreniniz" emridir. Dolayısıyla eğitim için aslında zemin ve zaman çok önemli değildir. İnsan doğumundan ölümüne kadar eğitim görmelidir. Bu eğitim yuvası bu çocuklarımızın eğitimine mutlaka faydası olacaktır" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından İşadamı Celal Kahraman'a Vali Ahmet Kara, tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.
 
Daha sonra Yaylacık İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri sınıfları gezdi. Ardından öğretmenlere yapılan lojmanlara geçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.