1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Apple’ın Patronu Tim Cook Servetini Bağışlıyor
İranla Mısır Arasında Sürpriz GELİŞME

İran'la Mısır Arasında Sürpriz GELİŞME

Sünni Kahire yönetimi ile Şii Tahran yönetiminin ilişkileri gelişiyor. İran 30 yıl aradan sonra Mısır'a büyükelçi atadı.

A+A-

Sünni Kahire yönetimi ile Şii Tahran yönetiminin ilişkileri gelişiyor. İran 30 yıl aradan sonra Mısır'a büyükelçi atadı.

Ortadoğu'nun en büyük ve en etkili ülkeleri arasında bulunan İran ile Mısır arasındaki ilişkiler 1980 yılındaki İran İslam devrimi ve Mısır'ın İsrail'i tanıması üzerine kopmuştu.

Mısır’da Mübarek rejiminin halkın direnişiyle devrilmesinin ardından iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir döneme girildi.

İran’nın Press televizyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Mısır’daki iktidar değişikliğinin ardından İran yönetimi bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini geliştirme kararı aldı.
İran’ın Mısır’a karşı attığı bu adım sonucunda, Kahire'ye deneyimli diplomat Ali Ekber Sibuyeh Büyükelçi İran Büyükelçisi olarak atandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.