1. HABERLER

  2. M. Ali Birand Erivan'ın NABZINI TUTTU
İran'da Muhalifler Sokakta

İran'da Muhalifler Sokakta

Polis Aşura günü başlayan gösterilere şiddetle müdahale etti. Sekiz kişi öldü. Muhalafet liderleri gözaltında.

A+A-
Polis Aşura günü başlayan gösterilere şiddetle müdahale etti. Sekiz kişi öldü. Muhalafet liderleri gözaltında.
İran'da muhalefet yanlılarının gösterilerine polis şiddetle karşılık verirken sekiz kişi öldürüldü. Ölenler arasında muhalefet liderlerinden Mir Hüseyin Musavi'nin yeğeni Seyid Ali Musavi  de var. Musavi'nin bugün düzenlenen cenaze törenine de polis müdahale etti. Gösterilerde onlarca polis yaralandı; 300 kişi gözaltına alındı.
Dünkü çatışmalarından ardından bugün de muhalefetin önde gelen isimleri gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 1979 devriminin ardından dışişleri bakanlığı yapan ve şimdi de Özgürlük Hareketi'nin başında bulunan İbrahim Yezdi ve reformist eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin iki yardımcısı da var.
Gösteriler, Şiilerin kutsal günlerinde Aşura'ya denk geldi. 12 Haziran'da Mahmut Ahmedinecad'ın yeniden seçildiği şaibeli seçimlerinden ardından muhalefet sokağa çıkmış, hükümetse gösterileri şiddetle bastırmıştı.
Hükümetin medya üzerindeki baskısı nedeniyle ülkeden haber akışı düzenli gerçekeşemiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.