1. HABERLER

  2. Vavien'de Yönetmen Taylan Biraderler
İran'a Iğdır'dan SINIR KAPISI

İran'a Iğdır'dan SINIR KAPISI

Üç ülkeye komşu olan ve Nahcivan dışındaki kapıları kapalı bulunan Iğdır'dan İran'a sınır kapısı açılacağı bildirildi.

A+A-
Üç ülkeye komşu olan ve Nahcivan dışındaki kapıları kapalı bulunan Iğdır'dan İran'a sınır kapısı açılacağı bildirildi.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı açık olan Iğdır'da Ermenistan'la olan Alican Sınır Kapısı'nın ne zaman açılacağı henüz kesinleşmezken, İran sınırındaki Boralan Kapısı'nda çalışmalar başladı.


Edinilen bilgiye göre Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden gelen altı kişilik bir heyet, İran sınırındaki Devlet Üretme Çiftliği sahasındaki devrik İran Şahı Rıza Pehlevi'nin eşi Kraliçe Süreyya adının verildiği Süreyya Çeşmesi ile yanındaki Boralan Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.
Ankara'dan gelen ve İran sınırında kapı açılması için teknik çalışma yapan heyetle ilgili olarak Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, "İran'a Boralan Sınır Kapısı'nı açmak için çalışmalara başlandı. 11 Ocak günü Boralan Sınır Kapısı'nın açılması konusuyla ilgili geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak. Ankara'dan gelen heyet bölgede inceleme yaparak ön rapor hazırlayacak" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.