1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak, 2700 Kasabın Geçisine İzin VERMEDİ
Irak, 2700 Kasabın Geçisine İzin VERMEDİ

Irak, 2700 Kasabın Geçisine İzin VERMEDİ

Bayramda kurban kesimi için Türkiye'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 2700 kasabın, izinler daha önce alındığı halde Irak'tan geçerken durdurulduğu ve geri gönderildiği bildirildi.

A+A-

Kurban Bayramı'nda kesim yapmak üzere Suudi Arabistan'a giden 2700 kasabın, ihaleyi kazanan firma tarafından izin alınmış olmasına rağmen Kerbela'da durdurularak geri çevrildiği bildirildi.

Bayramda kurban kesimi için Türkiye'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 2700 kasabın, izinler daha önce alındığı halde Irak'tan geçerken durdurulduğu ve geri gönderildiği bildirildi.

Ajans Haber Türk'ten Veysi İpek'in Diyarbakır'dan geçtiği habere göre Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesim ihalesini kazanan Karasu Turizm firması, Suriye'de çatışmalar olduğu için Irak'tan geçiş için bu ülkenn İstanbul Konsolosluğu'na başvuru yaptı. Irak Hükümeti'nce geçiş izni verildiğine ilişkin yazı Habur Sınır Kapısı'na gönderildi. 2700 kasabı taiıyan 81 otobüsü, Habur Sınır Kapısı'ndan üç gün önce Irak'a giriş yaptı.

Otobüsler, Irak'ın Kerbela şehrinde askerler tarafından durduruldu. Pasaportları toplanan yolculara Irak Başbakanı Maliki'nin emri ve vizelerinin olmadığı gerekçesiyle geçiş izni verilmeyeceği söylendi.

50 yolcusuyla Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçiş yapan Halit Aydoğan, çarşamba gecesi Kerbela'da durdurulduklarını, pasaportlarına el konulduğunu ve asker konvoyuyla Bağdat'a götürüldüklerini söyledi.

Karasu Turizm'den Mehmet Sadık Karasu ise, "Üç ay önce Suriye'deki savaş nedeniyle kasapları Irak üzerinden Arabistan'a götürmek için Irak'ın İstanbul Konsolosluğu'na yazı yazdık. Yazı önce Irak Kürt Yönetimi tarafından incelendi. Daha sonra yazıyı Irak merkezi hükümetine gönderdik. Yazının cevabı bir ay önce Habur Sınır Kapısı'ndaki Gümrük Müdürlüğü'ne iletildi. Irak Hükümeti yazısında, otobüslerle kasapların geçişinde sıkıntı olmadığını ve geçiş izni verildiğini belirmişti. Bizim 2700 personelimiz ve şoförlerimiz ile Mekke'den Medine'ye taşıma işi yapacak başka bir firmanın 400 otobüs sürücüsünün gözaltına alındığını öğrendik" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.