1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. İnsanlık Yıkılmasın Karikatür Sergisi Açılıyor
İnsanlık Yıkılmasın Karikatür Sergisi Açılıyor

İnsanlık Yıkılmasın Karikatür Sergisi Açılıyor

'İnsanlık Anıtı' için yaklaşık 50 karikatür sanatçısı ortak sergi düzenliyor.

A+A-

'İnsanlık Anıtı' için yaklaşık 50 karikatür sanatçısı ortak sergi düzenliyor

Kars Belediyesi’nin yıkmaya çalıştığı “İnsanlık Anıtı” için sanatçılar seferber oldu. “İnsanlık Yıkılmasın” adlı sergide ünlü karikatür ustaları, “Yıkım kararını kabul etmiyoruz” diyecekler.

Aralarında Nezih Dalyan, Mehmet Arslan, Hicabi Demirci, Kamil Eser, Hülya Erşahin, Kamil Masaracı, Oğuz Gürel, Sezer Odabaşıoğlu, Vahit Akça, Eray Özbek, Çiğdem Demir, Aslı Yücel, Firuz Kutal ve Semih Poroy gibi isimlerin de bulunduğu karikatüristler, yaptıkları açıklamada, “Sanata ve sanatçıya karşı alınan bu tutum bugün bizler için oldukça kaygı verici. Sanatsal üretimlerimizin varlığı önünde büyük bir tehlike oluşturan bu düşünce yapısı ve tavıra karşı çizgilerimizle, renklerimizle yanıt verelim istedik” dediler.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin Beşiktaş’taki Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nda “İnsanlık Yıkılmasın” adlı serginin açılışı 24 Mart Perşembe günü gerçekleşecek.

AKSOY UMUDUNU KORUYOR

Sergide, Mehmet Aksoy’un da karikatürleri yer alacak. Anıtın yıkılmaması için sanatçı dostlarının desteği ile mücadele etmekte kararlı olduğunu ifade eden Mehmet Aksoy “Hukukun manipüle edildiğini ve bu kadar pervasızca yapıldığını görmek çok üzücü bir şey. Ama biz bu yolda devam edeceğiz. En legal yoldan sonuna kadar gideceğiz. Ben heykelimi yıktırmamaya çalışıyorum. Umudumu koruyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.