1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Elini Patosa Kaptırdı
İnsanlık Anıtının Parçaları HURDALIKTA

İnsanlık Anıtı'nın Parçaları HURDALIKTA

'Ucube' benzetmesinden sonra yıkılan İnsanlık Anıtı'ndan kalan 19 parça, Kars Belediyesi'ne ait hurdalıkta.

A+A-

“Ucube” benzetmesinden sonra yıkılan İnsanlık Anıtı’ndan kalan 19 parça, Kars Belediyesi’ne ait hurdalıkta.

‘İnsanlık’ hurdalıkta Başbakan’ın “ucube” benzetmesinden sonra yıkılan Kars’taki İnsanlık Anıtı’ndan geriye kalan 19 parça, Belediye’ye ait hurdalıktaki, Hayvan Barınağı ve Tüp Deposu bahçesinde bekletiliyor .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Ocak günü Kars’ta yaptığı mitingte ’Ucube’ diyerek nitelendirdiği ve yıkım kararının çıkması ile günlerce kamuoyunun gündeminden düşmeyen “İnsanlık Anıtı”nın parçaları Kars Belediyesi’ne ait olan Otogar mevkiindeki hurdalık ve hayvan barınağı alanında bekletiliyor. Önce parçalar halinde kesilerek indirilen, kalan yüzde 30’luk bölümü de kepçe ile yıkılan İnsanlık Anıtı’ndan geriye kalan 18 parça şimdi Kars’daki Merkez Otogar alanının karşısında duruyor. Kars Belediyesi’ne ait olan hayvan barınağı ve hurdalık olarak kullanılan alanda bekletilen anıtın parçalarının ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

AİHM’e dava açacağım

Anıtın ünlü heykeltraşı Mehmet Aksoy ise heykelden geriye kalan parçaların bekletildiği yer ile ilgili şunları söyledi: “Anıtın 4 metresini zaten kırdılar, paramparça ettiler. Kısa süre içinde Kars Belediyesi’ni ve bu olayı AİHM’e dava edeğim, tazminat isteyeceğim. Çünkü Türk hukukunda istediğim kararı alamadım. Ortada hukuk tanımazlık oldu. İnsanlık Anıtı’nı yeniden parçaları bir araya getirerek yapacağım. 19 parçayı üst üste koyup o kırıklarla birlikte heykeli tamamlayacağım. Çünkü heykelin başına gelen olayın şahidi olsun istiyorum. Zamanında “bu heykele bu yapıldı” demek için. Kars Belediyesi’nden her şeyi beklerim, parçalar orada bekletildiği içni benden kira bile isteyebilirler. Anıttan kalan parçaların hayvan barınağı gibi bir yerde bekletilmesi onların ne kadar sanattan anladıklarını gösteriyor. Hayvanlar heykelin parçalarının üstüne kakalarını yapsınlar diye koymuşlar parçaları o alana. İçim sızladı. Ama benim onlardan beklentim bu kadar. Sanattan, heykelden anladıkları bu kadarmış”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.