İngilizler 1 Aylığına Müslüman OLUYOR

İngilizler 1 Aylığına Müslüman OLUYOR

İslam'ı daha iyi tanımak isteyen İngilizler, Müslüman gibi yaşayacakları bir turla İstanbul'a getiriliyor.

A+A-

İslam’ı daha iyi tanımak isteyen İngilizler, Müslüman gibi yaşayacakları bir turla İstanbul’a getiriliyor.

İngiliz Guardian gazetesi, İstanbul’a düzenlenen ilginç bir kültür seyahatini haberleştirdi. "İstanbul'da bir ay Müslüman olun” başlığıyla verilen habere göre Blood Foundation adlı sivil toplum kuruluşu, İslam’ı daha iyi tanımak isteyenleri İstanbul’a getirerek bir Müslüman gibi yaşamalarını sağlıyor.

Ramazan ayı temel alınarak hazırlanan turda, katılımcılar beş vakit namaz kılıyor, oruç tutuyor, alkollü içecek ve domuz eti tüketmiyor. İslam üzerine derslerin de verildiği 600 sterlinlik organizasyonda, şehir turu da düzenleniyor.

Mevlânâ'nın ve temsil ettiği sûfî geleneğin örnek alındığı tur bir ay olarak duyurulsa da toplam dokuz gün sürüyor. Bunun nedeni de katılımcıların işlerinden izin almakta zorlanmalar. Ancak yine de turun 21 güne çıkarılması umuluyor.

Programın yöneticisi Ben Bowler, Müslümanlar ile dünyanın geri kalanı arasındaki çatışmayı "dünyada en çok tartışılan konulardan biri" olarak nitelendirdi ve düzenledikleri turun, eğitici ve kültürel bir tatil isteyen "açık fikirli" bireylere cazip geleceğini söyledi.

Blood Foundation benzer bir turu, Budizmin daha yakından tanınması için Tibet'te de düzenliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.