1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa Araç Parkına Dünya Kupası Ayarı
İmralı - Oslo Görüşmeleri BAŞLAYABİLİR!

İmralı - Oslo Görüşmeleri BAŞLAYABİLİR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oslo süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, 'İmralı ile görüşmeler yine olabilir' dedi.

A+A-

Başbakan Erdoğan, PKK Lideri Öcalan'a ve Oslo'ya geçmişte danışmanlarını gönderdiğini, bu görüşmelerin tekrar başlayabileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oslo süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "İmralı ile görüşmeler yine olabilir" dedi.

Ülke TV ile Kanal 7 ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Biz statükoyu adaya ve Osloya danışmanımızı göndermekle kırdık. İki tarafa da göndererek neler olup olmadığını görmek istedik" diye konuştu.

"Daha önce bireysel hedef belirlemişti terör örgütü. Şimdi alan hakimiyeti sağlamaya çalışıyor. Şemdinli'de bunu yapmaya çalıştılar ama boşa çıktı ve onların inlerine adeta girildi. Bizim güvenlikte en büyük zafiyetimiz mayın konusunda oldu."

"Çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız"

Başbakan, Oslo görüşmelerinin yeniden başlayıp başlamayacağı sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Ben MİT Müsteşarım Emre (Taner) Bey zamanında başlattım görüşmeleri. Ve şu anda kesilmenin bazı sebepleri oldu. İletişimdeki samimiyetsizlik nedeniyle burada bu işi keselim dedik. Bölücü terör örgütü kendilerine göre hazırladıkları belgeyi bazı yazılı ve görsel medyaya servis ettiler. Belki görüşülenlerden bazıları da o metin içinde vardı."

"Önce Hakan (Fidan) Bey'in üzerine gidildi, sonra da benim üzerime geleceklerdi. Ben o dönem Müsteşarımın üzerine neden gidiyorsunuz benim üzerime gelin demiştim. Biz devlet yönetiyoruz, bakkal yönetmiyoruz. O ülkedeki yönetim adi suçlarda anarşi ile ilgili tüm suçlarda onları kullanır, görevleri de budur. Çözüm için ne gerekiyorsa bunu yapmak durumundayız."

"Biz statükoyu adaya ve Oslo'ya danışmanımızı göndermekle kırdık. İki tarafa da göndererek neler olup olmadığını görmek istedik."

Demirtaş teşekkür etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta Oslo görüşmelerini değerlendirirken, müzakerenin saygın bir yöntem olduğunu söylemişti.

"Kim yapmışsa nasıl yapmışsa sonuç alınıp almamasına bakılmaksızın o müzakereyi yürütenlere ben ayrıca teşekkür ediyorum. Çok ahlaki bir yöntemdir, cesurca bir yöntemdir."

CHP ile MHP'ye teklif

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) ortak çalışma teklifinde bulunduklarını da ifade eden Erdoğan, "MHP 'den olumsuz tavrına karşın CHP hala bir cevap vermedi. CHP'ye aynı teklifi yineleyeceğiz" dedi.

"Bu arada İmralı ile görüşmeler yine olabilir. İmralı'da avukatlarını kendisi de kabul etmiyor, zaman zaman bizim de kabul etmediğimiz de oldu. Çünkü görüşmeleri maniple edilerek dışarıya haberler aktarıldı."

İmralı'da hükümlü bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011'den beri avukatlarıyla görüştürülmüyor.

AKP Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan ise CNN Türk'teki söyleşisinde şunları ifade etti:

"Öcalan iyi niyetli bir şey yapmak istiyordu örgüt bunu sabote etti anlayışını doğru değerlendirmek lazım, örgüt Öcalan'a rağmen gerçekten böyle bir şey yapabilir mi?"

"Öcalan'ın son açıklamalarını gördük, Silvan olayı olmuş, Öcalan ki bunun on katı şehirlerde olabilir. Yanlış olduğunu söylemek yerine tehditler savuran bir yapı var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.