1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ali İhsan Alınak: Kars'ın Siyasi Tükenmişleri İşbaşında
İl Genel Meclisinde Sigaraya HAYIR!

İl Genel Meclisi'nde Sigaraya HAYIR!

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç ve beraberindeki heyet, İl Genel Meclisi'nin toplantısına katılarak, sigaranın zararları ve sigarayı bırakmanın yolları konulu bir sunum yaptı.

A+A-

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç ve beraberindeki heyet, İl Genel Meclisi'nin toplantısına katılarak, sigaranın zararları ve sigarayı bırakmanın yolları konulu bir sunum yaptı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen sunum öncesi, Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Sağlık Müdürlüğü'ne başlattığı çalışmadan dolayı teşekkür etti. Yağcı, "Bugün burada bir ilk gerçekleşecek, bu vesile ile arkadaşlarımız inşallah sigara alışkanlıklarından vazgeçerler." dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Yağcı'nın davet ile kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, İl Genel Meclisi, başkan ve üyelerinin topluma örnek teşkil ettiklerini kaydetti.

Dr. Sevinç, "Sizler ki halkın seçilmiş önderlerisiniz. Sigarayı bırakmaya niyeti olan tüm vatandaşlarımızın sizler gibi toplumun önünde bulunan kişileri örnek alacağını düşünüyoruz ve bunun için buradayız. Bu çerçevede birkaç yıldır devam eden sigarayı bırakma kampanyamıza sizleri de dahil ettik." diye konuştu.

Sigaranın tüm hastalıkların başta gelen sebeplerinden biri olduğunu vurgulayan Sevinç, "Bu hastalıklardan korunmak için Sağlık Bakanlığımız bünyesinde, tüm illerde olduğu gibi Kars ilimizde de sigarayı bırakma poliklinikleri açılmıştır. İlimizde bu hususta ciddi bir talebin olduğunu görmekteyiz. Bu konuda sizlerinde sigarayı bırakarak halkımıza ve vatandaşlarımıza örnek olmanızı diliyoruz." dedi.

Kars Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek ise İl Genel Meclisi üyelerine, Türkiye'de sigara içme oranının yüzde 33'lerde olduğunu hatırlattı.

Dr. Perinçek, "Ülkemizde her 3 kişiden biri sigara içiyor. Bu çok yüksek bir rakam ve Avrupa ülkelerinde ki en yüksek rakamlardan bir tanesidir. Bu şekli ile bütçeye maliyeti ise 50 milyar dolardır. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu kampanya sonrasında ise yıllık bütçeye katkısı 2 milyar TL olmuştur. Bu çerçevede açılan sigara bırakma polikliniklerinde ilk etapta ilaçlar hibe yolu ile vermiş oldu. İlimiz ise bu ilaçlardan ülke genelinde en çok alan iller arasındadır. Geçen yıl bin 100 hasta bizlere başvurmuş ve bunlardan 8 yüzüne ilaç verilmiştir. Sonuçta ise yüzde 80 başarı sağlanmıştır." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi sorumlusu Dilber Arslan ise il genelinde iç ortam ve dış ortam hava kirliliğine yönelik il GARD Kurulu'nun kurulduğunu söyledi. Arslan, "Bu kurulun mücadele ettiği sorunlardan birisi sigaradır. Bugün toplumda saygın kişiler olan sizlerin sigarayı bırakmanız durumunda diğer insanlara önemli bir örnek olacaksınız." dedi.

Meclis üyelerinden Zeynel Abidin Çam ise 40 yıllık bir sigara tiryakisi olduğunu belirterek, "İlk adımı İl Sağlık Müdürlüğümüz vasıtası ile atmış olduk, inşallah devamını getiririz. Bu çerçevede Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.