1. HABERLER

  2. İHD Merkez, Trabzon İHD'yi UYARDI
İHD Merkez, Trabzon İHD'yi UYARDI

İHD Merkez, Trabzon İHD'yi UYARDI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri'nin basın açıklamasına İHD Genel Merkezinden tepki geldi.

A+A-
İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri'nin basın açıklamasına İHD Genel Merkezinden tepki geldi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri'nin basına yaptığı 'İsrail'in saldırganlığı PKK'nin kinden farksızdır' açıklamasına İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve İstanbul İHD yönetiminden tepki geldi.
İsrail devletinin saldırganlığının PKK ile aynı kefene koyulmasının yanlış bir değerlendirme olduğunu belirten Türkdoğan, ancak Kürt sorununu iyi okuyamayan ve neden sonuç kavramını iyi araştırmamış birinin bu tür açıklamalarda bulunabileceğini vurgulayarak, iki konu arasında hiç bir benzerlik olmadığı için bu tür spekülasyonlara kulak asmamak gerektiğini söyledi.
İHD mensuplarının devlet dilliyle konuşmaması gerektiğine dikkat çeken İHD İstanbul Şubesi Başkanı Abdulbaki Boğa ise bu konuyu İHD'nin 22 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştireceği yönetim kurulu toplantısına taşıyacaklarını söyledi

BOĞA,'İHD DEVLET DİLİYLE KONUŞMAMALI !'
Bu açıklamayı kendi bünyeleri içinde mutlaka değerlendireceklerini ifade ederek sözlerini sürdüren Türkdoğan, uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan iki konuyu aynı koşullarda değerlendirmenin yanlış olduğunu belirti.
İHD Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri’nin yaptığı açıklamayı tahlisiz olarak değerlendiren İHD İstanbul Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, insan hakları savunucuları kin ve nefreti körükleyecek bir açıklamada bulunmamaları gerektiğini altını çizdi.
Boğa şunları söyledi: ''Devletin mahkemeleri gibi konuşmamamız gerekiyor çünkü bizim referansımız meşruiyettir, bizim referansımız hiç bir devletin yasal mevzuatı değildir. Türkiye'deki Kürt sorununun İsrail devletinin uygulamalarıyla karşılaştırılması yada aralarında bağlantı kurulması Türkiye gündeminin gerçekliğinden kopuk bir anlayışın ürünüdür.’’
Kuri'nin daha öncede benzer, yanlış açıklamalarda bulunduğuna dikkat çeken Boğa,22 Haziran yapılacak olan İHD kurul toplantısında değerlendireceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.