1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakanlık Dinlemeyi DÜZENLEYEMEZ
İHAdan Asılsız Hekimevi HABERİ

İHA'dan Asılsız 'Hekimevi' HABERİ

İhlas Haber Ajansı (İHA) Kars temsilcisi tarafından yapılan habere göre, Kars Hekimevi binası yıkılıyor.

A+A-

İhlas Haber Ajansı (İHA) Kars temsilcisi tarafından yapılan habere göre, Kars Hekimevi binası yıkılıyor.

Yapılan haber ve haber içeriğinin gerçeği yansıtmadığı çok geçmeden ortaya çıktı. Habere konu binada yapılanların tadilat amaçlı olduğu belirtildi.

Hekimevi Binası OTEL Olacak... 26.12.2011 tarihli haberimizde Hekimevi binasının otel yapılmak amacıyla kiraya verildiğini duyurmuştuk.

Hekimevi Binası 49 Yıllığına KİRALANDI

Kars merkez Yusufpaşa Mahallesi'nde bulunan eski Hekimevi ihaleye çıkarılarak 49 yıllığına kiraya verildi. Yıllık kirası 77 bin TL’ye verilen Hekimevi’ni, işadamları Gaffar Demir ile Abdurrahman Alınak aldı.

işte İHA'nın O Haberi...

Haber olsun diye HABER!

Kars Hekimevi'nin Görkemli Binası Yıkılıyor

Kars'ta uzun yıllar Doğumevi ve Hekimevi olarak kullanılan, 1877 yılında yapılan tarihi binanın içerisi kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkılarak talan ediliyor.

Tarihte 1877-1878 yıllarında Osmanlı Rus savaşından sonra Kars'ın Rus işgalinde kaldığı 40 yıllık süre içerisinde dikdörtgen ve üç katlı bina şeklinde yapımı gerçekleştirilen ve günümüze kadar birçok alanda hizmet binası olarak kullanılan ve mimari yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakan

Hekimevi, Sağlık Müdürlüğü tarafından boşaltılınca cam, pencere ve kapıları kırıldı. İçerisine giren kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edilen Hekimevi, yetkililerin desteğini bekliyor.

Yusufpaşa Mahallesi'nde bulunan ve İl Özel İdaresi'ne ait olduğu söylenilen binanın kaderine terk edilen tarihi binanın içler acısı durumu vatandaşları da üzüyor. Adeta yıllara meydan okuyarcasına duran ve dış duvarlarıda yavaş yavak yıkılan tarihi bina kendisine uzanacak eli bekliyor. İnsanın bakmaya bile kıyamadığı görkemli binanın restorasyon çalışmalarına ne zaman başlanılacağı ise merak ediliyor.

Kırılan camlarından içeriye giren kimliği belirsiz kişi veya kişeler tarihi binanın içerisindeki malzemeleride kırmışlar. Duvar ve tavanlarına kadar sökülen tarihi bina kısa süre içerisinde önlem alınmadığı takdirde aynı Kalenin eteğinde bulunan tarihi Kars evleri gibi yıkalarak tarihin karanlıklarına gömülecek.

Dış cephesi Barok mimari tarzında yalancı sütunlar, rölyefler ve kartuşlarla süslenmiş olan Hekimevi'nin, arka ve yan cepheleri yığma olarak yapılmıştır. İki katlı olan Kagir bina Kars'ın ilk konservatuar binası. Cumhuriyetin ilanından sonra Kars Doğumevi olarak kullanılan bina daha sonra zirai donatım binası ve son olarak da Hekimevi olarak kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.