1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adıyaman’da Tasavvuf Müziği Konseri
Iğdırın Kurtuluş Bayramı KUTLADI

Iğdır'ın Kurtuluş Bayramı KUTLADI

Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

A+A-

Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra Iğdır'ın kurtuluşunda şehit olan Mehmet Çavuş'un anıtına çelenk sunumu ardından, şehitliğe karanfil bırakıldı.

Kutlama programı, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Iğdır'ın kendine özgü iklimi, zengin tarihi ve etkileyici doğasıyla yaklaştıkça büyüyen bir uygarlık havzası olduğunu belirterek, yalçın dağların sakladığı heybetli ovası ve bereket yuvası bir il olduğunu söyledi.

Iğdır'ın, haritalarda bakıldığında küçük görünen bir şehir olduğunu, ancak yaklaştıkça büyüyen ve farklıların olduğunu aktaran Malk, "Ortak tarih, ortak coğrafya ve ortak kültürel geçmişimizin katkılarıyla geldiğimiz bu günde Azerisiyle, Kürdüyle, göçmeniyle, Terekemesiyle kardeşçe, omuz omuza olmanın mutluluğunu yaşamaktayız." dedi.

Bu toprakların, ortak bir emeğin ve mücadelenin emaneti olduğunu dile getiren Malk, şöyle konuştu: "Yaşadığımız bu coğrafya, barışın ve kardeşliğin kök saldığı, dayanışma ruhunun dirildiği ve destanların yazıldığı bir coğrafyadır. Yakalanması gereken hedef iç huzurumuzun devamı, ekonomik refahın yükseltilmesidir. Iğdır'ın tarihine baktığımız zaman çok eski ve önemli bir yerleşim merkezi olduğunu görmekteyiz. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ilimiz, bir çok savaşlara sahne olmuş ve işgallere uğramıştır. Atalarımız, Kurtuluş Savaşı sırasında ortaya koydukları destansı mücadele örneğiyle topraklarımızı savunmuş, tarihimize şanlı bir direniş sayfası ve destanlar eklemişlerdir. 92 yıl önce bugün kurtulan sadece cennet vatanımızın müstesna köşelerinden biri olan Iğdır ve havalisi değildi. Toprak ile birlikte kurtulan Iğdırlının geçmişi, geleceği, kültürü, dini, namusu, kısacası öz milli benliğiydi."

Malk, 76 milyonluk Türkiye'ye kardeşlik çağrısında bulunarak, "Geliniz; Yunus Emre'yi örnek alarak, toplum olarak sevelim sayalım, saygı duyalım ve kardeş olalım. Geliniz; özgürlüğün, adaletin, dayanışmanın bayrağını şahikalara dikelim. Geliniz; Çanakkale ruhu ile sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve insanlık destanları yazalım. Bu topraklarda bir çok zorluklardan geçildi. Artık mutlak demokrasinin hüküm sürdüğü bir ortamda yaşama ümidindeyiz. Gelenekleri yaşam biçimi ve dünden bugüne koruduğu kültürel değerleriyle halkların kardeşçe yaşadığı Iğdırımızın her geçen gün daha da zenginleştiğini görmekteyiz. Iğdır, bu konuda örnek bir şehirdir. Dünden bugüne taşıdığımız barış ve demokrasi anlayışını yarınlarımıza güvenle bırakma günüdür. Gün, çocuklarımızı bu coğrafyada el ele sevgi dolu bir ortamda büyütmeye devam edeceğimiz gündür." şeklinde konuştu.

Kutlama programı, öğrencilerin şiir okuması, yöresel halk oyunlarının sahnelenmesi ve çeşitli programlarla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.