1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Iğdır'da 'Çözüm Çadırı'na MÜDAHALE
Iğdırda Çözüm Çadırına MÜDAHALE

Iğdır'da 'Çözüm Çadırı'na MÜDAHALE

Iğdır'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'nın polis tarafından kaldırılması protesto edildi.

A+A-

Iğdır'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'nın polis tarafından kaldırılması protesto edildi.

Aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ve BDP İl Başkanı Şebap Çelik'in de bulunduğu kalabalık, kaldırılan çadırın bulunduğu bölgede toplandılar.

Burada yeniden çadır kurmak isteyen gruba polis müdahale etti. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile polis arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından, grup oturma eylemine başladı. Daha sonra bir açıklama yapan Pervin Buldan, "dün gece polis tarafından çadırın kaldırıldığını ve içerisinde bulunan 5 kişinin ise gözaltına alındığını söyledi. Buldan, "Bu saldırılar tesadüfi değildir. Bu çadırlar demokratik mevzi açısından önemlidir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının aslında halkın seçim iradesine bir saldırı olduğunu biliyoruz. Bize saygı duyuluyorsa, çadırlara hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, çadırda gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü adliyeye sevk edilirken, biri ise emniyette serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.