1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deprem Felaketi'nin Üzerinden Bir Yıl Geçti, 'Unutmak, Affetmek Yok'
Iğdıra Modern Hayvan Pazarı YAPILIYOR

Iğdır'a Modern Hayvan Pazarı YAPILIYOR

Iğdır Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan 'Hayvan Pazarı İnşaatı' hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Iğdır Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan “Hayvan Pazarı İnşaatı” hız kesmeden devam ediyor.

2 milyon 36 bin TL keşif bedelli yapım işini, Demirel Yapı-Abbas Demirel 1 milyon 445 bin bedelle aldı.

Murat Akkuş’un özel haberine göre, Iğdır Belediyesi Hayvan Pazarı İnşaatı sahasında hummalı bir çalışma devam ediyor. Yüklenici firma Demirel Yapı’nın sahibi İnşaat Mühendisi Abbas Demirel projeyi teslim tarihinden önce bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Demirel proje ile ilgili şunları dile getirdi, “Iğdır Belediyesi tarafından yaptırılan bu proje takdire değer bir hizmettir. Yıllardır çok ilkel koşullarda faaliyet gösteren bir hayvan pazarı vardı. Ne ihtiyaca ne de günümüz koşullarına cevap olamıyordu. Bir inşaat mühendisi olarak belediyemizin yapmış olduğu proje çağa uygun ve modern bir çalışmadır. Bittiğinde Iğdır Hayvan Pazarı 36 bin metre kare bir alana sahip olacak. 6000 m2 büyükbaş ve küçükbaş padokunda aynı anda yaklaşık 2000 küçükbaş, 700 tane büyükbaş kapasiteli olacak. Hayvan Pazar’ında müşteri hizmet binası, lokanta, veteriner odası, otopark, idari bina, lokal, kahvehane, kontrol odası, kazan dairesi, Wc, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer alacak. Böyle bir hizmette katkımız olduğu için Demirel Yapı olarak sevinçliyiz. Yeşil Iğdır’ımız her şeyin en güzelini hak ediyor. İlimize böyle böylesine isabetli bir hizmeti sunan Iğdır Belediyesi’ne vatandaş olarak teşekkür ediyorum” dedi.

1 Ağustos’ta yer teslimi yapılan projeyi 105 gün içinde bitirip teslim etmesi gereken Demirel Yapı, projeyi daha erken bitirmeyi hedefliyor. Normal şartlarda Kasım 2012’de işin tamamlanması gerekiyor. Ancak şu an eski saha içinde yer alan iki baraka tipi basit yapının yıkılması gerekiyor. Bu sorun aşılırsa proje çok daha erken bitmiş olacak.

Başkan Malk, “Iğdır’ımıza Güzel Bir Eser Daha Bırakmanın Sevincini Hep Birlikte Yaşayacağız”

Konu ile ilgili olarak Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk yaptığı açıklamada, hayvancılık bölgesi olan Iğdır’ın günümüzün koşullarına uygun bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak ilimize yakışır bir hayvan pazarı yaptırdıklarını söyledi.

Hayvan Pazarı için en ince ayrıntıyı düşündüklerini ifade eden Başkan Malk, “Eski Hayvan Pazarı malumunuz günün koşullarına cevap veremiyordu. Bu doğrultuda genelde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan şikâyetler alıyorduk. Bu şikâyetleri değerlendirerek, yapımı için modern ve Iğdır’a yakışır bir hayvan pazarı yapmak için düğmeye bastık” dedi.

Yapımı tamamlandığında Iğdır’ımıza güzel bir eser daha bırakmanın sevincini hep birlikte yaşayacaklarını söyleyen Başkan Malk, “amaçlarının Iğdır’a modern bir hayvan pazarı kazandırmak ve kentte organize hayvancılığı geliştirmek olduğunu, pazara Türkiye'nin birçok ilinden hayvan getiriliyor. Bu canlılığı devam ettirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.