1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Başbakan Yıldırım, Kars'a Geliyor
Iğdıra İlk Uçak Mayısta İNECEK

Iğdır'a İlk Uçak Mayıs'ta İNECEK

Iğdırlıların uzun zamandır beklediği ve bölgesel gelişme açısından hayati öneme sahip olduğu ifade edilen Iğdır Havaalanı'na ilk uçağın Mayıs ayında ineceği açıklandı.

A+A-

Iğdırlıların uzun zamandır beklediği ve bölgesel gelişme açısından hayati öneme sahip olduğu ifade edilen Iğdır Havaalanı'na ilk uçağın Mayıs ayında ineceği açıklandı.

Türkiye'nin Azerbaycan, İran ve Ermenistan'a açılan kapısı konumundaki Iğdır'da yıllar önce planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen havaalanı projesinin Mayıs ayında tamamlanacağı ve uçakların inişine hazır hale geleceği bildirildi.

Yapımı devam eden havaalanı inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Iğdır Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "2011 yılı Iğdır için hayırlı bir yıl olacak. Çünkü Iğdırlıların yıllardır hasretle bekledikleri havaalanı hizmete girecek. Havaalanına Mayıs ayında uçak inebilir" dedi.

Havaalanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Çiçek, havalanını iki ay önce de gezdiğini ancak şu andaki durumla 2 ay öncesi arasında büyük fark olduğunu dile getirdi.

Havaalanının bitirilmesini, en başta Iğdırlılar olmak üzere herkesin büyük bir heyecanla beklediğini söyleyen Çiçek şöyle konuştu:

"Tabii ki bizim de tek istediğimiz, en kısa zamanda vatandaşlarımızın bu isteğinin yerine getirilmesi... Elimizden geleni yapmaktayız. Şu anda gördüğümüz kadarıyla planlanan iş takviminin de ötesinde iş yapılıyor. İlgili firma en iyi şekilde, hatta daha da erken burayı bitirmek durumunda. Mayıs ayında uçak inebilir. Şu anda havaalanının terminal binası ve jeneratör binalarının yapımı devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla, verilen söz zamanında yerine getirilecek. Uçağımız büyük bir ihtimalle gününde buraya inecektir"

Çiçek, Iğdır havaalanının, hizmete girdiğinde sadece Iğdır'a değil bölgeye hizmet vermesi gerektiğini, buradan uçuşların Türkiye'nin diğer illerine olmasının yanı sıra uluslararası alana da açılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Konuşmasında Iğdırlı iş adamlarına seslenen Çiçek, iş adamlarının Iğdır'a yatırım yapması gerektiğini bildirdi.

Kars-Iğdır bölünmüş yolunun da bitirilmek üzere olduğuna vurgu yapan Çiçek, Iğdır'ın her geçen gün biraz daha geliştiğini ve önümüzdeki dönemde potansiyelini değerlendirerek büyümesini daha da artıracağına inandığını belirtti.

Vali Amir Çiçek daha sonra, pistin düzenlemesini yapan çalışanın elindeki makineyi alarak, beton kırdı.

Havaalanı hakkında bilgi veren firma yetkilisi ise, 3 bin metrekarelik piste sahip olacak olan Iğdır Havaalanı'nda çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Iğdır'a her türlü uçağın inebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.