Iğdır&#39da Halepçe Katliamı EYLEMİ

Iğdır'da Halepçe Katliamı EYLEMİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Teşkilatı tarafından Halepçe katliamının 22. Yılı dönümünu protesto etti.

A+A-
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Teşkilatı tarafından Halepçe katliamının 22. Yılı dönümünü, yapılan basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirilerek protesto edildi.
Iğdır BDP il binası önünde yapılan basın açıklamasına BDP'li Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP'li yöneticiler, BDP'li Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Basın metnini okuyan parti üyesi Mehmet Cabbar, köklü ve kültürel geçmişiyle önemli bir nüfus potansiyeline sahip Kürtlerin kendi yaşadıkları coğrafyada hep katliamlara, istilalara, sürgünlere baskınlara ve siyasi linçlere maruz kalmış olduğunu söyledi. Cabbar; 16 Mart 1988'de Saddam önderliğindeki Baas Partisi tarafından Kürtler karşı soykırım gerçekleştirildiğini dikkat çekerek "Halepçe'de kimyasal silahlar kullanılarak, çoluk çocuk demeden 5 bin Kürt katledilmiştir. Bu soykırıma bugün demokrasi ve insanlık dersi verenler sessiz kalmış ve görmezden gelmişlerdir. İnsanlık karşısında suç işleyenler birer birer hesap verseler de insanlık onuru ve vicdanı kendini tarih önünde hesap vermekten kurtaramayacaktır. Sadece Halepçe değil insanlığa karşı işlenen bütün suçları kınıyor,16 Mart 1988'de Halepçe'de kaybettiklerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Başka Halepçe'lerin yaşanması için her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalı evrensel hukukun üstünlüğüne olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.